Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Mihaela Tomescu

Publicat: luni, 21 Ianuarie 2019 , ora 10.57

Stagiunea 2018-2019 a Fundației Culturale „Remember Enescu” continuă cu o serie de recitaluri, alăturate edițiilor anuale ale concursurilor organizate de fundație. Președintele fundației, Mihaela Tomescu, prezintă detaliile acestor proiecte.

Care sunt proiectele majore ale Fundației culturale "Remember Enescu" în acest an?

Avem foarte multe proiecte frumoase. Dar, mai întâi, trebuie spus că întreaga noastră activitate de până acum și din viitor este dedicată maestrului George Enescu cu toată dragostea, cu toată admirația și cu tot respectul nostru pe care, de altfel, noi toți românii i le datorăm. Avem o serie de recitaluri bucureștene, continuând activitatea pe care am început-o din octombrie 2018, pentru că stagiunea noastră cuprinde perioada - ca și a altor instituții de prestigiu, ca și a anului școlar - octombrie-sfârșit de iunie.

Proiectele importante pentru 2019 se referă la apropiatul concurs Ada Ulubeanu, care se va desfășura la începutul lunii martie la Școala gimnazială de arte nr.4. Apoi, urmează cel mai important eveniment al stagiunii noastre, realizarea Concursului Internațional "Remember Enescu", care până anul acesta a fost dedicat numai viorii. Iată că anul acest am lărgit sfera de desfășurare și am adăugat alte două secțiuni - pian și canto. Desfășurarea acestui concurs, ca întotdeauna, pentru Secțiunea vioară va fi la Casa memorială "George Enescu" de la Sinaia, iar celelalte două secțiuni - pian și canto - se vor desfășura la Centrul Cultural "Aurel Stroe" de la Bușteni.

Mai avem un proiect foarte important și frumos dedicat, desigur, tot maestrului George Enescu. Este vorba de Turneul-festival "Pe urmele lui Enescu" - un proiect care numără pe moment patru ediții, prin care urmăm pașii maestrului prin toate spațiile convenționale și neconvenționale unde maestrul a fost prezent.

Ar mai fi de spus ceva foarte important pentru fundația noastră. Așteptăm cu nerăbdare și cu multă bucurie participarea la Festivalul Internațional "George Enescu", respectiv partea noastră în Piața Festivalului, unde la toate edițiile am avut un număr consistent de apariții, de recitaluri.

Și, poate nu în ultimul rând, ar trebui să vă spun că anul acesta, 2019, înseamnă foarte mult pentru noi. Este o aniversare frumoasă, plină de realizări și, de ce nu, și de responsabilități viitoare. Fundația noastră împlinește anul acesta 20 de ani de activitate.

Interviu realizat de Petre Fugaciu