Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Sebastian Crăciun

Publicat: luni, 14 Ianuarie 2019 , ora 12.48

Care sunt noutățile acestei stagiuni?

În primul rând, ne bucurăm foarte mult că ajungem la stagiunea cu numărul trei, o stagiune găzduită în spațiile Bibliotecii Naționale a României; o stagiune deosebită pentru că, pe lângă spectacolele de muzică și poezie sau doar de muzică, există expoziții în care partiturile acelor lucrări care se interpretează în seara respectivă se regăsesc expuse pe parcursul zilei - partituri deosebite, partituri vechi, partituri cu autografe, partituri cu povești deosebite.

Primul spectacol va avea loc astăzi, de la ora 17:30. De altfel, ne dorim o permanentizare a acestei propuneri adresate editurilor muzicii din Capitală și nu numai. Cum vă spuneam, primul spectacol are loc astăzi; invitați sunt Lamia Beligan și Ansamblul Musica Viva, alcătuit din Andreea Butnaru și șeful de partidă al Orchestrei Naționale Radio, violoncelistul Florin Mitrea. Cei trei vor îmbina versuri eminesciene și lucrări românești de mare spectaculozitate - George Ștephănescu, Doru Popovici, George Enescu. Va fi un spectacol deosebit pentru că Lamia Beligan vă invită în laboratorul de creație al lui Eminescu.

Următoarele evenimente, din două în două săptămâni... peste două săptămâni - Corul Canticum dirijat de Răzvan Rădos cu un program deosebit, un program internațional, muzică românească și muzică din străinătate, un program dinamic, așa cum ne-a obișnuit Corul Canticum de atâta timp. Iar la prima întâlnire din luna februarie, Andrei Cantea vine de la Oslo - este un pianist foarte, foarte valoros care s-a format la Iași și a plecat în Norvegia după ce a câștigat mai multe competiții în România - iar acum, în an Mussorgski, va prezenta atât Tablourile dintr-o expoziție, cât și lucrări de Paul Constantinescu. Dar punctul inedit al acestui recital este faptul că el va fi împresurat de tablouri, de lucrări, de șevalete și va plimba muzica lui Mussorgski printre aceste lucrări de artă.


Cum se pot procura invitațiile la evenimente?

Intrarea este liberă, iar doritorii trebuie să se înscrie - să spună numele și câte locuri doresc - la adresa promovare@bibnat.ro

Interviu realizat de Petre Fugaciu