Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Cristina Sebastian

Publicat: luni, 17 Decembrie 2018 , ora 10.23

Doamnă director, elevi ai Colegiului Național George Enescu vor susține un concert în data de 18 decembrie, pe scena Sălii Radio. Ce ne puteți spune despre acest eveniment?

Este un eveniment mult așteptat, un concert de colinde, muzică de film și multe surprize. Elevii Colegiului Național George Enescu, cât și corul Intermezzo, corul celor mici, format din elevii claselor 0-IV, cât și corul celor mari, vor fi alături de orchestră, pe scena Sălii Radio, care ne-a primit cu ospitalitate și alături de soliști. Alături de noi vor fi sopranele Daniela Chihaia Popa, Veronica Anușca și nu în ultimul rând, invitata noastră specială Maria Constantin, de această dată, în ipostaza de soprană, ea fiind studentă în anul II la Academia de Muzică.


Care sunt unele din lucrările pe care le vor prezenta tinerii elevi alături de soliști?

Suprizele nu am să vi le divulg. Cine dorește este așteptat să-și procure bilete. Încă mai sunt ceva bilete. Va fi bineînțeles iarna - vor fi colinde românești și internaționale și cântece de iarnă.


În anii trecuți, concertele de acest gen aveau loc în sala mare a Colegiului Național George Enescu. Popularitatea concertelor își spune cuvântul?

Absolut. Anul acesta a fost o explozie de concerte și sala noastră a avut numai 350 de locuri. A devenit neîncăpătoare. În felul acesta am susținut, chiar de ziua Colegiului la Ateneul Român, un concert, unde sala a fost arhiplină și iată și acest concert de la Sala Radio, unde cererea este foarte mare. Părinți, copii și nu numai, melomani, trebuie să vină să asculte muzică de calitate, susținută bineînțeles de artiști.


Interviu realizat de Petre Fugaciu