Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Sandra Ecobescu - Fundația Calea Victoriei

Publicat: miercuri, 5 Decembrie 2018 , ora 11.35

Sandra Ecobescu, Președinta Fundației Calea Victoriei, ne-a oferit, în cadrul unei declarații, amănunte despre Concertul de Anul Nou, derulat la începutul anului 2019:


În data de 7 ianuarie la ora 19.00 avem bucuria de a avea a șasea ediție a Concertului extraordinar de Anul Nou, organizat de Fundația Calea Victoriei. Ca și anul trecut, va avea loc la Teatrul Național București - Sala Mare și, ca în fiecare an, cum am obișnuit publicul, spectacolul va avea loc sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, care va conduce Symphactory Orchestra. În afară de orchestra pe care o știm și de coordonatorul proiectului - Tiberiu Soare, anul acesta am invitat trei soliști de operă foarte talentați, remarcabili, aș spune eu: pe mezzosoprana Maria Miron Jinga, pe bas-baritonul Cătălin Țoropoc și pe soprana de coloratură Mădălina Andreea Barbu.

Din punct de vedere al programului ne-am gândit să schimbăm puțin față de anii trecuți și, la ideea dirijorului Tiberiu Soare, tema concertului o să fie dansul. Așadar, vom avea în program, dincolo de arii, duete și terțete, fragmente muzicale care duc cu gândul la dans, la petrecerea Anului Nou, la sărbătorile de început de an. Vom avea polci, valsuri și dansuri.

Ce aș mai adăuga este faptul că ne dorim ca la această ediție să relansăm cele două cărți pe care le-am pregătit cu Tiberiu Soare, cărți care au prima ediție deja epuizată: "Pentru ce mergem la operă" - o serie de conferințe din lumea operei și a baletului - și o a doua carte, "Nouă povești muzicale". Așadar, publicul care va participa la Concertul Extraordinar de Anul Nou va avea și șansa să se reîntâlnească cu aceste cărți, ediția a II-a îmbunătățită. De asemenea se pot bucura de autografele pe care Tiberiu Soare le va oferi la finalul concertului.

Declarație preluată de Irina Cristina Vasilescu