Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu pianista și profesoara Mădălina Pașol

Publicat: luni, 5 Noiembrie 2018 , ora 12.13

Am stat de vorbă despre jocul numit Ghici muzical, ce se adresează în egală măsură copiilor și adulților


Ce pot învăța cei mici jucând acest Ghici muzical pe care dumneavoastră l-ați creat?

Ghiciul muzical este un joc în care cei mici sau adulții care-și doresc să reia cursurile de pian pot învăța cu foarte mare ușurință semnele principale de care noi ne folosim în primele cursuri de pian, cum ar fi notele muzicale, cheia sol, cheia fa, diezul, bemolul, duratele notelor - pătrimea, doimea, optimea, nota întreagă, cu explicații pe înțelesul tuturor. Pot participa între doi și șase jucători, conține 35 de cartonașe, ca un fel de Macao sau de Păcălici. Este un joc foarte drăguț și are mare succes în rândul copiilor și funcționează foarte bine, mai ales în cursul de pian.


Este un joc ce le poate fi util și elevilor, dar și profesorilor cred, nu?

Da. Eu lucrez foarte mult cu acest joc, de aceea l-am și creat. Copiii din ziua de astăzi sunt foarte vizuali și le trebuie mult mai multe informații și "input-uri" pentru că sunt obișnuiți cu tableta, cu lucruri colorate, atractive din toate celalalte domenii cu care ei se confruntă. Este un joc ce poate fi folosit foarte bine de pedagogi și care ajută foarte mult. De exemplu, poți să scoți doar duratele notelor și să te joci cu ele amestecând cartonașele pe care acestea sunt explicate și poți face jocuri ritmice cu copiii.


Acest joc se poate găsi în librării?

Da, se poate găsi la Grafoart, Librăria Eminescu, Librăria Papirus de la Piața Romană - în principiu, mai mult în București. Iar comenzile din țară se pot face la adresa de mail comenzi@ghicimuzical.ro.


Dumneavoastră sunteți foarte activă ca pianistă, dar și ca profesoară. Mi-ați dezvăluit faptul că lucrați și la alte jocuri pentru copii. Despre ce ar fi vorba?

Am creat un pianino, care este un joc, un puzzle de lemn. Este un joc care arată claviatura muzicală și deasupra sunt niște jetoane care trebuie introduse pe locurile corecte. Și, momentan, lucrez la un caiet pentru începători care să ajute copiii să scrie notele și să poată citi mult mai repede partiturile muzicale.

Interviu realizat de Monica Isăcescu