Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Marin Cazacu despre Turneul 'Clasic la puterea a treia'

Publicat: luni, 1 Octombrie 2018 , ora 10.40

Începând din 1 octombrie, porniți într-un turneu în familie.

Începutul de stagiune, iată, este un moment bun pentru cei care vor să descopere noutăți într-o stagiune, pentru că acest proiect este, cu siguranță, o noutate. Noi am început acest proiect de fapt de când copiii erau mici, cântam în familie, ne jucam cu instrumentele muzicale și pe parcursul ultimilor ani am susținut câteva concerte la Ateneul Român, și separat, și împreună cu alte familii. Acum am pornit într-un turneu în România cu gândul să dezvăluim, într-un fel, puterea a treia, de fapt e a patra pentru că suntem trei cordari - la aceasta se referă "Clasic la puterea a treia", o vioară și două violoncele, la care se adaugă un instrument de suflat, flautul, la care va interpreta soția mea, Constanța.

Este un proiect special pentru că sunt aranjamente făcute de familia Cazacu pentru acest grup și multe dintre lucrările pe care le-am propus sunt atât de cunoscute încât lumea se va bucura să le audă și într-o formulă de familie. În plus, lucrările românești pe care le-am propus în Anul Centenar, lucrări de Ciprian Porumbescu, Constantin Dimitrescu, Gyorgy Ligeti. Iar două dintre lucrările pe care le vom prezenta sunt creații care ne-au fost dedicate de compozitorii contemporani români Liviu Dănceanu și Cornelia Tăutu. Este un program universal! Să asculți Vivaldi sau Albinoni într-o formulă de familie, cu instrumente pe care noi le avem într-un aranjament special, cu siguranță va suscita interes, dar nu numai acești compozitori... iată, și o lucrare pentru flaut cu acompaniament realizat de celelalte trei instrumente de coarde poate să fie foarte atractiv. Rossini este o lucrare pe care, de asemenea, noi am adaptat-o pentru formația noastră. Sunt lucrări care, cu siguranță, vor dezvolta și interesul altor familii de a crea acest tip de proiect.


Aș vrea să vă rog să-i caracterizați pe scurt, din punct de vedere muzical, pe membrii familiei Cazacu.

În primul rând, toți iubesc muzica. Vor trăi din această profesie cu pasiune, cu drag. Îi simt, am simțit acest lucru de când au început să se apropie de instrumentele muzicale. Sunt persoane dedicate. Ștefan Cazacu este un violoncelist foarte strălucitor. Iulia Cazacu este o violonistă cu sensibilitate și cu profunzime. Constanța Cazacu este o flautistă care produce o emoție cu totul și cu totul specială. Iar Marin Cazacu, violoncelistul, este un iubitor de muzică, pasional, romantic și, în același timp, un bun organizator.

Interviu realizat de Ana Diaconu