Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu pianistul Cadmiel Boțac

Publicat: vineri, 7 Septembrie 2018 , ora 12.17

Între 3 și 7 septembrie 2018, pianistul Cadmiel Boțac a înregistrat în studiourile Radio România, la invitația Radio România Muzical. Seria de înregistrări este oferită în urmă premiului obținut la Transylvanian International Piano Competition de la Brașov, obținut în 2017. Cadmiel Boțac, în vârstă de 21 ani, actualmente student la Academia de muzică Gheorghe Dima din Cluj, este laureatul a numeroase alte competiții, printre care și premiul I la concursul organizat în 2010 de Radio România Muzical sub semnul Zilelor Lipatti.

Ce reprezintă pentru dumneavoastră această experiență, de a înregistra în studiourile Radio România?

Desigur, fiecare înregistrare e specială în felul ei și simți că rămâi cu ceva în urmă. Așa cum un pictor care-și pictează tablourile se uită la ele peste ani, așa și noi, muzicienii, ne uităm la înregistrări, le ascultăm, mai degrabă ne uităm cu urechile și așa, cumva, avem satisfacția că rămâne ceva în urma noastră. Este o ocazie de a da tot ce e mai bun din tine și mă bucur că am avut și un repertoriu pe măsură. Am interpretat în această săptămână Suita nr.2 de George Enescu, Sonata op.35 de Frederic Chopin și Sonata Appassionata de Ludwig van Beethoven. Cred că fiecare piesă, provenind dintr-un alt stil, e un univers diferit și poate trecerea e mai grea, dar ca muzician trebuie să știi să cânți de toate.


Radio România Muzical, încă de la înființarea sa, s-a implicat în promovarea tinerelor talente. În acest context, ce reprezintă pentru dumneavoastră colaborarea cu Radio România Muzical, care deja durează de opt ani?

Mă bucur că această colaborare a început de la vârsta de 13 ani - așa cum ați spus și dumneavoastră, în urmă cu opt ani. Este o mare bucurie și onoare pentru mine să colaborăm și pot să spun că dumneavoastră sunteți vocea tinerelor talente. Prin dumneavoastră, noi ne putem face cunoscuți, lumea ne poate cunoaște. De aceea vreau să vă mulțumesc pentru toată implicarea, nu doar pentru aceste înregistrări, ci și pentru toate colaborările pe care le-am avut până acum.

Interviu realizat de Octavia Galescu