Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu George Butunoiu despre seriile de recitaluri matinale inițiate de Societatea Muzicală

Publicat: vineri, 7 Septembrie 2018 , ora 11.24

Societatea Muzicală lansează o nouă propunere, inedită, pentru iubitorii de muzică clasică din bucurești: Early Morning Mood, serie de concerte matinale, care se vor desfășura în zilele de marți și sâmbătă și vor avea durate de aproximativ 25-30 de minute. Locurile de desfășurare a concertelor vor fi neoBohema Art & Social Lab din Palatul Universul și Ateneul Român. Mai multe detalii am aflat de la George Butunoiu, președintele Societății Muzicale.

George Butunoiu: Vrem să facem o serie de concerte matinale în weekend și dimineața, pentru că cei mai mulți dintre cei care vin la astfel de concerte sunt din firme, din companii, iar unii dintre ei ajung cu greu seara. Cele din weekend, vor fi la la Ateneu - o serie de patru concerte cu orgă și clavecin. Și facem acum un experiment extrem de interesant și pentru muzicieni, și pentru mulți alții - la 8 dimineața; înainte să se ducă oamenii la birou, să se oprească să asculte un concert de 20-25 de minute, nu mai mult. Să vedem care vor fi reacțiile. Deocamdată sunt foarte pozitive; avem multe confirmări. Toate concertele de dimineață vor fi făcute într-o sală foarte frumoasă și foarte spectaculoasă - neoBohema, i-am zis noi - în Palatul Universul. Toate concertele de dimineață sunt făcute acolo, în sala aceasta care are o sută și ceva de locuri.


Iar primul eveniment are loc marți, 11 septembrie.

Primul e săptămâna viitoare, chiar cu Remus Azoiței și cu Verona Maier. Am fost foarte bucuroși că a acceptat Remus; e în România, în juriul Concursului Enescu și am profitat de acest lucru și l-am invitat să țină concertul acesta. Următorul va fi pe 16 octombrie, cu Vlad Maistorovici. Toate sunt marțea, o dată pe lună.

La Ateneu avem primul concert pe 29 septembrie, la 11.30, în ideea că după concert oamenii rămân în oraș.


Spuneți-ne, în final, cum se poate ajunge la aceste concerte.

La concertul de la Ateneu sunt și bilete, se vând pe internet, însă sunt și multe locuri cu invitații. Iar la cele de la Palatul Universul intrarea este liberă; cine ajunge primul, ocupă un loc. Ușile se deschid la 7.45.
Interviu realizat de Ana Diaconu