Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Constantin Grigore - dirijor al concertului susținut de Orchestra de Cameră Radio, pe 8 septembrie, la ParkLake

Publicat: miercuri, 29 August 2018 , ora 14.30
ParkLake, Radio România Muzical, Orchestrele și Corurile Radio România vă invită la un concert special: Orchestra de Cameră Radio și Irina Sârbu - solistă vor apărea pe scena special instalată în Grădina ParkLake (str. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3, București), sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 19.00. La pupitrul dirijoral se va afla Constantin Adrian Grigore, cu care am discutat în interviul ce urmează.


În 8 septembrie, dirijați Orchestra de Cameră Radio într-un concert de muzică clasică ale cărui coordonate sunt mai puțin convenționale, prin faptul că va fi găzduit de grădina mallului bucureștean ParkLake. Cum vedeți dumneavoastră această inițiativă?

În primul rând, vreau să vă spun că este o bucurie să revin la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, cu atât mai mult cu cât este un concert inedit, prin faptul că avem posibilitatea să prezentăm muzica clasică publicului larg, să spunem, în afara celui prezent în sala de concerte. Așadar, e o inițiativă lăudabilă a celor de la ParkLake, împreună cu Radio România Mu zical, cu Orchestra de Cameră pentru a putea prezenta acest program, după cum spuneam, publicului larg.


Cum ați alcătuit programul muzical al evenimentului?

Nu a fost foarte dificil. În principal am dorit să mergem în direcția lucrărilor mai accesibile publicului, lucrări de Strauss - Polci sau Brahms - Dans ungar nr. 5. Avem și o uvertură de Wolfgang Amadeus Mozart, Nunta lui Figaro și, bineînțeles, lucrările de inspirație românească, aranjamentele pentru orchestră și solist. O vom avea invitată în acea seară pe Irina Sârbu, o cunoscută cântăreață de jazz, foarte apreciată, cu care am din nou bucuria să colaborez pe scenă.


În final, spuneți-ne ce așteptări credeți că va avea publicul bucureștean de la acest eveniment și în ce mod ar fi ele diferite față de un concert desfășurat, de pildă, la Sala Radio?

Vom lăsa publicul să fie surprins. Sigur că oamenii sunt diferiți, fiecare va veni cu așteptările lui, dar faptul că o orchestră de renumele Orchestrei de Cameră Radio și instrumentiștii care cântă în ea vor fi prezenți pe o scenă, să spunem, neconvențională, în aer liber, cred că va aduce o surpriză publicului prezent care va putea să asculte muzica clasică (unele lucrări pe care le cântăm și în sala de concert), însă în acest spațiu, în aer liber, probabil aranjat foarte frumos, care va crea o seară și o atmosferă specială.


Interviu realizat de Ana Diaconu