Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Cantus Mundi București Fest a ajuns la a doua ediție

Publicat: miercuri, 1 August 2018 , ora 13.36

Un eveniment cu muzică clasică, pop, rock și folk va avea loc în perioada 2-5 august 2018 la Romexpo. Despre a doua ediție a Festivalului Cantus Mundi București, ne-a vorbit Emil Pantelimon - managerul Corului Madrigal.


Domnule Emil Pantelimon, anunțați în perioada 2-5 august la Romexpo a doua ediție a Festivalului Cantus Mundi București Fest. Ce le propuneți celor interesați?

Cantus Mundi București este un festival organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Proedus de către Corul Național de Cameră Madrigal "Marin Constantin", care aduce în atenția publică foarte mulți copii care vor cânta împreună.

Festivalul din perioada 2-5 august începe cu o gală extraordinară pentru că Madrigalul anul acesta împlinește 55 de ani. Și, în acest sens, o scenă foarte frumoasă, bine pregătită și cu un sunet impecabil va aduce un concert extraordinar cu unvitați de mare nume. Țin să-l amintesc aici pe maestrul Ion Marin care va și dirija un moment surpriză al Galei Madrigal 55. Ne bucurăm de prezența tenorului Teodor Ilincăi și a sopranei Felicia Filip. Ne bucurăm de prezența violonistului Alexandru Tomescu și a multor alți invitați, dar cei mai importanți invitați pe care-i va avea Madrigalul sunt cei peste 450 de copii care vor cânta împreună cu Madrigalul pe aceeași scenă.


Ce ați programat pentru zilele următoare?

Zilele de 3, 4 și 5 sunt dedicate idolilor copiilor de astăzi. Este vorba de nume precum Smiley, Feli, Horia Brenciu. Sunt formații precum Vunk, Taxi. Sunt nume pe care copiii și le-au ales să cânte alături de ei. Practic, pentru acești copii va fi unul dintre cele mai importante momente ale vieții lor, pentru că ei se vor întâlni pe aceeași scenă cu cei pe care mulți dintrei ei îi văd doar la televizor. Vor și interpreta împreună, vor fi colegi în cadrul unui act artistic. Este un moment foarte emoționant și pentru noi este o bucurie că toate aceste nume pe care le-ați auzit și multe altele pe care le puteți găsi pe cantusmundi.com sau pe pagina noastră de facebook, toate acest nume au acceptat să cânte fiecare dintre ei cu câte 200 de copii. Va fi un moment foarte frumos în care piese arhicunoscute se vor auzi și din glasurile acestor copii. În total, pe parcursul celor patru zile de festival, avem alături de noi peste 1,800 de copii care vin din București în majoritate, dar și invitați speciali din țară.

Mai mult decât atât, pentru că acest Cantus Mundi Fest este un festival al familiei, avem pregătite foarte multe atracții. După ora 16,00 în fiecare din aceste zile vom avea practic multe spații în care ne putem simți bine. Vom avea o piscină imensă cu bile; este o zonă de water fights în care pistoatele cu apă devin armele împotriva caniculei; avem turnuri de escaladă sau caruseluri; vom avea o zonă impresionantă cu cinci scene pe care publicul va cânta alături de cei de pe scenă și vor face momente împreună, flashmob-uri; împreună cu animatorii noștri de pe scenă vor face beatbox, karaoke, vor cânta la tuburi acustice, vor face percuție și vor face și mișcare scenică. Deci, practic, este o zonă în care Cantus Mundi București Fest este un eveniment în care familia se va simți bine la acest sfârșit de săptămână.

Interviu realizat de Jeanine Costache