Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Bucharest Jazz Festival 2018 – interviu cu Mihaela Păun

Publicat: sâmbătă, 7 Iulie 2018 , ora 15.40

Între 2 și 8 iulie, are loc o nouă ediție Bucharest Jazz Festival: concerte în Piața George Enescu, dar și expoziții și conferințe. Despre toate acestea, Mihaela Păun, director ARCUB, organizatorul evenimentului.


Care ar fi propunerile actualei ediții?

Anul acesta avem a șaptea ediție. Spunem că este ediția cu număr magic și avem un line-up foarte, foarte interesant, artiști care au fost câștigători de Grammy sau artiști propuși la Grammy-uri. Avem chiar o artistă care a fost premiată în urmă cu foarte puțin timp. E vorba de Jasmeea Horn, care va cânta duminică, 8 iulie. Este o artistă extrem de interesantă și foarte tânără. Are 27 de ani, o americancă, care pare o promisiune, o vedetă deja în ascensiune. Avem un câștigător de Grammy, îl avem pe Gonzalo Barcaba. Îl avem pe saxofonistul Jan Garbarek, mult așteptat, care va cânta sâmbătă la ora 21.00. Avem pe Lars Danielsson cu cvartetul său.

Avem artiști locali. Deschidem cu un band, Alexandru Calancea Band, îl avem pe Mircea Tiberian. O avem și pe Teodora Enache, care anul acesta își închide anul de directorat.

Va fi o ediție extrem de interesantă și după ce se termină concertele în Piața Enescu, vom avea în fiecare seară, după ora 12.00 noaptea până spre 3 dimineața, jam session-uri. Toți artiștii care urcă pe scena mare din Piața George Enescu sunt apoi invitați la Hanul Gabroveni pentru aceste întâlniri cu publicul, după cum în timpul zilei, începând cu orele 11.00-12.00 avem activități la Hanul Gabroveni, workshop-uri. O să fie un workshop extrem de interesant cu Trilok Gurtu și cu a sa tablă, este instrumentul lui numit tabla. Avem conferință susținută de Mircea Tiberian și Cristi Țoleanu, despre jazz, Jazz-ul, o istorie vie. Avem jazz-ul dincolo de scenă și un workshop susținut de Alexandru Arcuș. Lumea poate să vadă că între 2 și 8 iulie, Bucureștiul devine capitala jazz-ului.


Cine va prelua conducerea muzicală artistică anul viitor?

Suntem în discuții cu un artist german. Încă nu putem să confirmăm, pentru că vine tocmai să vadă festivalul. Este un artist de la Berlin. Va veni vineri și vom face primele discuții. Dacă reușim și ne vom înțelege, vom avea pentru prima dată un curator străin; în trecut am mai lucrat cu Lucian Ban. Festivalul a început fără curator. Ne-am descurcat cu resurse proprii, după care ne-am dat seama, dacă vrem să creștem, obligatoriu va trebui să luăm știință din altă parte. Să ne sfătuim cu oameni care știu mai bine decât noi, scena jazz-ului.