Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Carmen Elena Nastasă, director al Centrului de Cultură și Arte 'Carmen Saeculare'

Publicat: miercuri, 27 Iunie 2018 , ora 12.20

În perioada 1-7 iulie, Centrul pentru Cultură și Arte "Carmen Saeculare" și Consiliul Județean Neamț organizează ediția a 45-a a Festivalului Internațional "Vacanțe Muzicale la Piatra Neamț". Devenit un proiect tradițional în calendarul cultural al județului, festivalul, care cuprinde 14 concerte pe parcursul a șapte seri, va aduce în fața publicului muzicieni și formații de marcă din România, Elveția, Irlanda, Republica Moldova și Italia.

Mai multe detalii despre programul festivalului ne-a oferit doamna Carmen Elena Nastasă, directoarea Centrului de Cultură și Arte "Carmen Saeculare":

"De câțiva ani mergem pe același program, cu evenimente out-door și in-door. Seara de deschidere va fi pe 1 iulie la Piața Turnului. Va concerta Orchestra Simfonică și Corul "Gavriil Musicescu" al Filarmonicii de Stat "Moldova" din Iași. Apoi, în timpul săptămânii, vom avea câte două evenimente pe seară - unul la ora 19.00, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, și unul la ora 21.00, la Piața Turnului.

Astfel, luni vă așteptăm la Teatrul Tineretului cu cei de la Corala "Cantores Amicitiae", tot de la Iași, apoi la Piața Turnului cu Seara muzicii tradiționale - orchestra de muzică populară Folclor a Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchievici" și ansamblul de dansuri folclorice "Hora" din Chișinău.

Marți vă propunem Seara tânărului artist nemțean, cu soprana Ioana Constantin Pipelea, care în acest moment este în Irlanda; iar la Piața Turnului aveam Seara de jazz, Portret de compozitor - Romeo Cozma.

Miercuri, la Teatrul Tineretului, este Seara instituțiilor de învățământ superior muzical. Povestea Vacanțelor muzicale a pornit alături de studenții care veneau în practică la Piatra Neamț și încercăm să nu încetăm această poveste și din acest motiv organizăm și Seara Universităților. Și avem cursurile de măiestrie.

Tot miercuri, la Piața Turnului, va concerta Orchestra Universității Naționale de Arte "George Enescu" din Iași.

Joi organizăm Seara muzicii de cameră: va cânta ansamblul cameral "Pro Musica Academica". Iar la Piața Turnului - Seară de operă pop-rock.

Vineri, la Teatrul Tineretului, vă propunem Seara cursului de măiestrie, iar la Piața Turnului - Seara de muzică pop-rock, cu Loredana.

Sâmbătă avem Gala de închidere - Seara muzicii de operă cu Orchestra Operei Naționale Române Iași.

După cum vedeți, în acest an fiind ediție aniversară am colaborat în principal cu cei de la Iași. Sper că vom avea șapte zile extraordinar de frumoase și vă așteptăm alături de noi aici, la Curtea Domnească, pentru niște seri de poveste.


Declarație preluată de Larisa Clempuș