Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Corul de Copii Radio condus de Voicu Popescu și Răzvan Rădos se află în turneu la Oradea și Timișoara

Publicat: joi, 21 Iunie 2018 , ora 12.41
Maestre Voicu Popescu, sunteți deja pe drum, într-un mic turneu, în vestul țării, alături de Corul de Copii Radio. Ce concerte veți susține și în ce localități?

Ne aflăm într-adevăr în drum spre Oradea și Timișoara într-un turneu în cadrul Festivalului European Music Open, un festival aflat la a III-a ediție.


Ați plecat cu întregul cor de copii?

Nu chiar. Este vorba de un număr de 45 de copii, urmând ca în deplasarea noastră următoare, care va avea loc între 5-8 iulie, la Festivalul Gavriil Musicescu de la Iași, să luăm și copii care nu au putut merge în această primă deplasare.


Deci, acest turneu nu este sfârșit de stagiune pentru Corul de Copii Radio?

Nu... Noi închidem activitatea abia în 9 iulie, dupa ce ne întoarcem de la Festivalul Gavriil Musicescu de la Iași.


Vor fi doi dirijori, dumneavoastră și Răzvan Rădos?

Da. S-a făcut un an de când avem acest parteneriat și zicem noi, Corul de Copii Radio este împrospătat cu energii noi, având în vedere că domnul dirijor Răzvan Rădos este un dirijor tânăr, din generația nouă.


Ce program veți interpreta?

În cele două concerte la Oradea și Timișoara am fost rugați să prezentăm același program pe care l-am avut la concertul nostru din stagiune, din luna aprilie, cu titlul The Sound of Musical, pe care publicul bucureștean l-a apreciat foarte mult, dovadă că a trebuit să reluăm concertul la o săptămână, umplând sala practic până la refuz de două ori. Va fi același program de musical.


Care sunt sălile în care veți apărea în Oradea și Timișoara. Unde veți cânta?

La Oradea vom cânta în Catedrala Greco-Catolică. Avem foarte mult sprijin, inclusiv logistic din partea lor și mă refer la ambientul de lumini, la sonorizare, deci Catedrala Greco-Catolică din Oradea ne va găzdui primul concert, iar cel de-al doilea, se va desfășura la cunoscuta sală de concerte a liceului Ion Vidu din Timișoara, în 24 iunie.


Interviu realizat de Laura Ana Mânzat