Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Ioan Bojin, directorul Filarmonicii din Sibiu, la final de stagiune

Publicat: miercuri, 6 Iunie 2018 , ora 13.04

Domnule Ioan Bojin, iată că filarmonica sibiană își anunță deja ultimul concert din stagiune care va avea loc astăzi, 6 iunie 2018, de la ora 19:00. Care sunt protagoniștii acestui eveniment și ce muzici regăsim în program?

Avem invitați în acest concert de închidere a stagiunii pe soprana Katarzyna Dondalska din Polonia și pe dirijorul Slawomir Chrzanowski, tot din Polonia. Deci, o echipă poloneză în acest concert. Programul este unul divers, atractiv pentru public, public pe care dorim să-l scoatem ușor, ușor din atmosfera specifică concertelor de stagiune și să-l transpunem în una puțin mai relaxată, mai apropiată de perioada estivală. Vor fi cântate uverturi și arii din opere începând cu Charles Gounod, muzică din Faust sau Giuseppe Verdi - opera Nabucco, arii din Offenbach, urmate de o serie de piese la fel de cunoscute scrise de Leroy Anderson, Arthur Sullivan, George Gershwin sau Henry Mancini.


Vă invit să numiți trei evenimente care v-au rămas cel mai puternic întipărite în memorie din stagiunea curentă.

Am avut o stagiune extrem de încărcată, o stagiune care a adus pe scenă foarte mulți artiști din străinătate alături de artiști români foarte cunoscuți, cum ar fi Remus Azoiței. Am avut un concert aniversar cu maestrul Ilarion Ionescu-Galați la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Sibiu.


Dezvăluiți-ne câteva dintre proiectele pentru stagiunea viitoare.

E o stagiune care va fi aniversară, întrucât filarmonica noastră va împlini anul viitor 70 de ani de la instituționalizare. Ce aș dori să remarc este un eveniment cu totul special pe care-l avem în vedere pe parcursul stagiunii următoare - Concertul extraordinar care va avea loc cu ocazia Summit-ului Uniunii Europene care va avea loc la Sibiu în data de 9 mai 2019. Propunem, pentru acest summit, un concert care va avea în program Rapsodia I de Enescu și Simfonia a IX-a de Beethoven. Suntem în discuții cu artiști care vor face parte din acest eveniment și lucrurile sunt în linie dreaptă. Cred că acesta este un punct culminant al stagiunii viitoare.

Interviu realizat de Ana Diaconu