Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Mădălina Pașol, în recital la Ateneul Român

Publicat: luni, 16 Aprilie 2018 , ora 13.59

La Ateneul Român are loc marți, 17 aprilie 2018, de la ora 19:00, în Sala Mare, recitalul pianistei Mădălina Pașol. Aflăm mai multe detalii din următorul interviu.


Spuneți-ne, în primul rând, cum ați conceput programul evenimentului.

În prima parte a recitalului voi interpreta două sonate de Beethoven - Sonata Waldstein op.53 în do major și Sonata Quasi una fantasia, cunoscută și sub numele de Sonala Lunii. În partea a doua a programului voi prezenta Sonata în si minor de Liszt; mai este cunoscută și sub numele de Marea sonată de Liszt pentru că este, practic, un concert pentru pian fără orchestră.

Care este povestea discului pe care-l lansați? Când și unde a fost înregistrat? Ce lucrări cuprinde?

Discul a fost înregistrat la Berlin, într-o sală de concert, pe un Steinway, un instrument foarte frumos. Pe disc sunt înregistrate două capodopere ale lucrărilor pentru pian - Kreisleriana op.16 de Robert Schumann și Sonata de Liszt. Sunt două lucrări minunate, de o dificultate tehnică foarte ridicată și, ca interpretare, trebuie să fii foarte iscusit ca să poți dărui publicului toate informațiile care sunt ascunse sub partitura acestor piese.


Ce alte proiecte pregătiți pentru perioada următoare?

Voi merge la Frankfurt, tot cu prezentarea acestui CD, după care pregătesc un proiect-surpriză - am un contract cu o grădină foarte frumoasă din București, unde voi face un fel de Summer Festival pentru pian. În fiecare joi vom prezenta concerte pentru pian, recitaluri, voi avea invitați și vom încerca să creăm o atmosferă boemă și foarte frumoasă.

Interviu realizat de Ana Diaconu