Arhivă : Interviuri Înapoi
AUDIO. Interviu cu Ciprian Țuțu, dirijorul Corului Academic Radio
Vom susține acest concert miercuri, în 14 martie. Este o perioadă de pregătire pentru noi, care suntem un popor creștin prin excelență, iar muzica este mijlocul de a ne apropia mai ușor și direct de Dumnezeu și atunci am propus ca temă generală pentru acest concert, muzica legată de sărbătoarea Paștelui, sărbătoarea Învierii Domnului. Și o noutate, cred, vom prezenta într-o primă parte a programului un număr de nouă piese religioase a cappella, românești și din literatura internațională iar în a doua parte a concertului, corul apare în ipostază vocal-instrumentală.
Ce lucrări a cappella sunt în prima parte?
Aș putea spicui un gradual de Bruckner, Osi Justi, apoi Crucifixus, excelentul motet al compozitorului Antonio Lotti, Ubi Caritas de Morten Lauridsen, un compozitor actual... va fi și o piesă care are la bază o poezie numită Înviere, ce aparține regretatului compozitor Dragoș Alexandrescu, o piesă care nu se cântă și tocmai de aceea vrem noi să o prezentăm publicului.
Pot să coexiste lucrări romantice cu lucrări contemporane în același concert? Publicul agrează acest lucru?
Cred că un program cât mai divers, nu poate decât să-l atragă și să-i țină atenția captată la ceea ce se întâmplă.
Cu ce soliști o să colaborați?
În prima parte vom avea soliști din cor. Este vorba despre soprana noastră Olga Caia, și de sora dumneaei, Claudia Caia. Îl avem pe însuși aranjorul și colegul nostru, Dan Stoenescu, care va evolua la pian. Avem o piesă de maestrul Nemescu, Salve Regina, în care colega noastră, Simona Săndulescu, evoluează la orgă. Iar pentru a doua parte avem soliști invitați.