Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Răzvan Stoica și Andreea Stoica - Invitații Săptămânii la Radio România Muzical

Publicat: joi, 15 Februarie 2018 , ora 16.37

Violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica - muzicienii care au evoluat miercuri, 14 februarie 2018, în recital pe scena Sălii Radio au fost, în aceeași zi, și Invitații Săptămânii în Perpetuum mobile. În studioul Radio România Muzical, ei au dialogat cu Lucian Haralambie:


Veți concerta în această seară pe scena Sălii Radio și propuneți un dialog spectaculos între muzică clasică și tangoul argentinian. Mai exact, ce vom asculta?

Răzvan Stoica: Am ales un repertoriu cu piese de show, dar aceste piese nu sunt doar de show, sunt piesele violonisticii moderne și cele cu care am crescut noi ca muzicieni, respectiv Ceaikovski - Serenada melancolică, Variațiunile pe o temă originală de Wieniawski… Dar avem și un compozitor român, marele George Enescu, printr-o piesă care nouă ne este foarte dragă - Balada, scrisă de el când avea doar 14 ani. Și, în finalul concertului vom trece un pic de cealaltă baricadă, respectiv a tangoului.


În ultima lucrare va fi alături de dumneavoastră pe scenă și Kamerata Stradivarius. Câteva cuvinte despre acești muzicieni?

Răzvan Stoica: Sigur. În această seară doar o parte din Kamerată va fi alături de noi pentru că am făcut niște aranjamente la tangourile pe care le vom interpreta pentru trei oameni. Și chiar am avut și o repetiție mai devreme în Sala Radio și acustica este foarte bună.

Andreea Stoica: Într-adevăr, sună foarte bine și suntem încântați. Abia așteptăm concertul din această seară!


O invitație pentru cei care ne ascultă acum să rămână și de la ora 19.00 pe Radio România Muzical pentru a asculta acest recital...

Răzvan Stoica: Este un concert pe care, sincer, nu aș vrea să-l piardă nimeni. Repertoriul este spectaculos și avem și câteva surprize de-a lungul acestui concert.

Andreea Stoica: Bineînțeles, este ceea ce ne dorim - o parte din public să fie alături de noi în sală, iar în spatele radiourilor, cei care nu au apucat să-și cumpere bilete și să fie alături de noi în această seară.


Rămânem la Kamerata Stradivarius. Știu că urmează în acest an să lansați un disc alături de ei. Ce va cuprinde acest material?

Răzvan Stoica: Am ales un repertoriu un pic mai ortodox, zic eu, prin concertele de Mendelssohn pentru pian - Dublul concert pentru pian, care nu este foarte înregistrat și pe care-l cânt cu Andreea și cu Kamerata. De asemenea, o piesă orchestrală tot de Mendelssohn și încă un concert care încă nu este scris - încă îl așteptăm - al unui compozitor modern. Aceasta este o surpriză care va veni spre finalul anului.


Răzvan Stoica, Andreea Stoica, după recitalul din această seară de la Sala Radio, ce urmează?

Andreea Stoica: Avem câteva concerte în Germania și Olanda. De asemenea, înainte de Paști - un tur de concerte în Olanda cu Stabat mater alături de Kamerata Stradivarius. Abia așteptăm acele concerte pentru că este ceva nou pentru noi. După care, vom începe de fapt un turneu în luna aprilie în România, în câteva orașe în care nu am fost în decembrie.