Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Concert special de Dragobete al Cameratei Regale sub bagheta lui Cristian Oroșanu

Publicat: marți, 13 Februarie 2018 , ora 15.29

Camerata Regală pregătește un concert special ce se va desfășura la Ateneul Român în 17 februarie. Detalii am aflat de la dirijorul Cristian Oroșanu:

Domnule Cristian Oroșanu, în 17 februarie vă veți afla la pupitrul Cameratei Regale pentru un concert special de Dragobete - Tănase Fits Piaf. Din câte îmi imaginez, este o reimaginare a unui proiect mai vechi al dumneavoastră, Fits cântă Piaf.

Da, am inițiat stagiunea trecută un turneu național cu repertoriul lui Edith Piaf și acest concert l-am prezentat și la București, la Sala Radio, în luna decembrie. Între timp, am reconfigurat un pic proiectul nostru sau, mai bine spus, am creat unul nou, pentru că am descoperit un lucru surprinzător - faptul că Maria Tănase și Edith Piaf și-au cântat unele melodii în mod reciproc. Și ele chiar dacă nu s-au cunoscut niciodată în realitate au foarte multe lucruri în comun, inclusiv acest repertoriu pe care și l-au cântat. Am inițiat această nouă concepție tot alături de Alexandra Fits și tot alături de Mariano Castro care ne face și aranjamentele. Este un program deosebit pe care l-am cântat deja la Brașov de două ori și prima oară când îl prezentăm în afara Brașovului este, iată, în București. Camerata Regală a reacționat foarte repede la propunerea mea și mă bucur să prezint acest program la Ateneul Român în 17 februarie. Sunt sigur că publicul bucureștan va aprecia tot atât de tare cum a apreciat la Sala Radio, în luna decembrie, proiectul Edith Piaf, acest proiect Tănase-Piaf… poate chiar mai tare decât pe celălalt pentru că, fiind jumătate din program muzică românească, în mod sigur va pica la suflet românilor.

Interviu realizat de Radu Mihalache