Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Ascultă 5 minute de muzică clasică – interviu cu Adrian Brăescu

Publicat: luni, 9 Octombrie 2017 , ora 14.45


Din 9 octombrie 2017, proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică" revine în școlile românești grație parteneriatului încheiat între Radio România și Ministerul Educației Naționale. Despre acest program naționale, din partea Ministerului Educației Naționale, Adrian Brăescu.

Ascultă 5 minute de muzică clasică, pentru al patrulea an consecutiv în școlile românești. Aș vrea să vă întreb, în primul rând, care sunt ecourile? A fost benefic acest proiect până acum?

Atâta vreme cât ne uităm la cifre statistice, putem considera că a fost benefic. Mai mult decât cifrele, ne spun diversele opinii pe care le-am văzut, le-am citit și eu, le-am auzit, le-am discutat. Cu siguranță, însă, zona aceasta de cultură și liniștea pe care ți-o dă sau starea de spirit pe care ți-o dă muzica clasică intră, poate nu cu asemenea viteză în viața școlii, dar din punctul meu de vedere, nici nu va mai ieși vreodată din mințile și practica școlii românești. Deci, vă spun sigur că va fi deja un fel de titlu nobiliar pentru școlile în care se derulează acest program. Din școală, dacă ar ajunge să-i capteze pe copii și să-i ducă în sălile de audiții, în sălile de concerte, să-și facă timp… Aceasta este virtutea cea mai notabilă a proiectului… Să-ți faci timp, să te pui în starea de a asculta măcar 5 minute de muzică clasică.

Ideea a fost grozavă… de a veni înspre tineri, prin școală și cred că vor fi din ce în ce mai mulți. Am văzut și eu că plăcută surprindere plăcerea cu care copiii pictează pe fondul muzical al emisiunilor dumneavoastră. Este formidabil! Pentru că altfel, de ce să nu recunoaștem, este unul din proiectele cele mai importante pe care le are Ministerul Educației în zona artistică.

Declarație preluată de Cristina Comandașu