Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Pianistul Mihai Ritivoiu - recital la Sala Radio

Publicat: marți, 3 Octombrie 2017 , ora 14.12


Miercuri, 4 octombrie, pianistul Mihai Ritivoiu va susține un recital la Sala Radio, în cadrul stagiunii Corurilor și Orchestrelor Radio. De la ora 19.00, Radio România Muzical transmite în direct recitalul acestui tânăr pianist, laureat al concursului "Dinu Lipatti" organizat de postul nostru de radio în anul 2010, laureat și al Concursului George Enescu în anul 2011.

"Pentru recitalul din 4 octombrie am pregătit un program ce va începe cu Sonata op.26 de Beethoven, una dintre sonatele mai atipice de Beethoven și oarecum apropiată de spiritul romantic. Nu întâmplător a fost sonata preferată a lui Chopin, care, la rândul său, a scris celebra sonată cu Marș funebru - marș funebru care se regăsește și în Sonata op.26 de Beethoven. Continuând în același spirit al romantismului, vor fi două impromptuuri de Schubert - op. 90 nr.2 și nr.3.

Partea întâi se va încheia cu Variațiunile serioase de Mendelssohn, o lucrare care a fost scrisă pentru a fi inclusă într-o colecție ce avea ca scop strângerea de fonduri pentru monumentul lui Beethoven din Bonn. În partea a doua voi cânta Sonata în si minor de Liszt, una dintre lucrările fundamentale pentru pian, o reinterpretare a genului sonatei, de data aceasta într-o singură mișcare lungă de 30 de minute, ce trece printr-o gamă foarte largă de emoții și sentimente.

Pentru perioada următoare, am o serie de proiecte diferite. Voi mai avea un concert cu Orchestra Filarmonicii "George Enescu" în noiembrie, unde voi cânta Concertul nr.23 în La major de Mozart, precum și recitaluri de muzică de cameră în Anglia cu violoncelista Ioana Prodanova, cu care am un duo."


Declarație preluată de Radu Mihalache