Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Începe 'Estivalul de Chitară' de la Unteatru - Interviu cu chitaristul Maxim Belciug

Publicat: marți, 22 August 2017 , ora 15.37
În Capitală se desfășoară începând de astăzi, 22 august 2017, o nouă serie de concerte - "Estival de Chitară", proiect găzduit de Unteatru. Mai multe detalii am aflat de la chitaristul Maxim Belciug, președintele asociației organizatoare, Kitarodia.


Începând de astăzi și până în 31 august, bucureștenii se pot bucura de o nouă serie de concerte propuse de Estivalul de Chitară. Manifestările sunt reunite sub sloganul
Împreună sub lună. Despre ce este vorba?

Este vorba despre unul dintre festivalurile, mi-aș permite să le numesc, tradiționale pe care le organizează asociația noastră, Kitarodia. Anul acesta am hotărât să stea sub semnul Venerei, sub semnul Lunii, cumva poate, luna reușind să ne atragă mai mult atenția că suntem împreună pe același pământ. Vom avea câte trei seri în două săptămâni consecutive. Deci astăzi va avea loc primul concert, mâine și poimâne altele două, urmând ca săptămâna viitoare, marți, miercuri și joi să aibă loc celelalte trei. În fiecare seară, vor fi, de fapt, două recitaluri, astfel încât dragul nostru public va putea urmări practic 20 de artiști în aceste șase seri. Festivalul este structurat în jurul chitarei, dar vom avea și patru voci, pe mezzosoprana Claudia Codreanu, pe soprana Angela Șindeli, pe Maria Răducanu și ne vom întâlni cu Pilar Romero, o fabuloasă cântăreață de flamenco. Voi avea și eu plăcerea să cânt. Vor fi recitaluri de duo de chitară, Claudiu Lobonț și Olivia Iancu, îi vom asculta pe Mihai Cojocaru și pe George Popescu, recitaluri de nai și chitară. Vor cânta Mădălina Luca și Radu Vâlcu. Va cânta Duo Kitharsis, deci un alt duo de chitară, format din Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan. Vor apărea din nou Olivia Iancu și Claudiu Lobonț, un duo de arhilăute. Mai avem a cincea voce din teatru. Este vorba despre Delia Nartea, care împreună cu mine vom oferi un recital de poezie și chitară. Mai există un duo de flaut și chitară, Ruxandra Rus și George Popescu, vor cânta Radu Vâlcu și Răzvan Florescu, duo de chitară și marimbă.


Interviu realizat de Ana Diaconu