Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Stagiunea de marți seara - propuneri pentru lunile februarie și martie

Publicat: sâmbătă, 28 Ianuarie 2017 , ora 17.55

Lunile februarie și martie propun o nouă serie de concerte reunite sub titlul de Stagiunea de marți seara. Detalii am aflat de la muzicologul Cristina Sârbu:

Februarie și martie sunt luni de sărbătoare pentru Stagiunea de marți seara pentru că toți - se numesc ca în fotbal „stranierii” - vin acasă în vacanțe și atunci noi profităm și îi programăm în recitaluri la Sala Mică a Ateneului Român.

Luna februarie este luna vienezilor: Daniel Dascălu – 7 februarie – va prezenta un program Liszt-Schumann, apoi Ioan Dragoș Dimitriu cu un program Haydn-Albéniz- Schumann, iar la sfârșitul lunii vom avea un invitat georgian, tot student la Viena, elev al lui Oleg Maisenberg și câștigătorul concursului Bösendorfer de acum câțiva ani, pianistul Vato Jordania, cu program Beethoven, Scubert și Liszt.

Am spus lunile februarie și martie. Iată că în martie pot să invit melomanii la un concert mai special pe care mi l-a propus Aurelia Vișovan, tot de la Viena, și colegul ei turc cu studii la Viena - Can Çakmur. Este acum un modă foarte bună de a combina literatura cu muzica. Titlul recitalului lor se numește "Lettre dansante, E.T.A. Hoffmann - critic, compozitor și scriitor" iar piesele muzicale vor alterna cu lecturi ale unor scrieri ale lui E.T.A. Hoffmann despre Bach, despre Mozart și vom asculta muzică de E.T.A. Hoffmann – o sonată pentru pian, Sonata nr. 1 în fa minor. La sfârșitul lunii martie o vom avea din nou invitată pe Georgeta Iordache din Germania.

Declarație preluată de Lucian Haralambie