Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Ciprian Țuțu, dirijorul Corului Academic Radio

Publicat: luni, 28 Noiembrie 2016 , ora 11.55

Marți, 29 noiembrie 2016, de la ora 19.00, la Sala Radio, va avea loc concertul intitulat 'Eseu coral - culori de toamnă' susținut de Corul Academic Radio, dirijat de Ciprian Țuțu. Muzicienii vor oferi lucrări semnate de Felix Mendelssohn, Leos Janacek, Samuel Barber, printre alții. Detalii am aflat de la dirijorul ansamblului.


Ciprian Țuțu, marți susțineți alături de Corul Academic Radio un concert special în Studioul "Mihail Jora". Despre ce este vorba mai exact?

În 29 noiembrie avem un concert a cappella foarte important, credem noi. L-am intitulat Eseu coral… Timpul culorilor de toamnă, iată, suntem la finalul acestui anotimp. Concert în care am propus, în două părți, un mănunchi de piese ale compozitorilor aparținând stilului romantic, dar nu doar astfel de piese, ci și lucrări care evocă o atmosferă romantică.


Ce invitați veți avea pe scenă?

Ne-am gândit, sigur, alături de Corul Academic Radio, să colorăm într-un mod deosebit sonoritatea corală prin acompaniamente diverse. Astfel, vom avea acompaniamente de pian la patru mâini, de orgă, acompaniament de harpă și sigur vom avea din rândul membrilor corului și doi soliști - Georgiana Simonov și Nicolae Simonov.


Care credeți că va fi punctul de maxim interes al concertului?

Ceea ce cred că va reprezenta vârful programului nostru va fi piesa compozitorului american Samuel Barber, Agnus dei, pe care o vom prezenta în partea a doua a programului nostru.


La final, o invitație adresată publicului…

Ne-ar face o deosebită plăcere să vă avem aproape, să vă putem încânta urechile, sufletul, ființa dumneavoastră cu aceste bijuterii pe care noi le pregătim de ceva timp și sperăm să le prezentăm într-un mod cât mai adecvat acum, la finalul anotimpului toamna.

Interviu realizat de Radu Mihalache