Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul Gabriel Bebeșelea

Publicat: joi, 3 Noiembrie 2016 , ora 10.41

În cadrul concertului de vineri, 4 noiembrie, de la Sala Radio, violonistul Liviu Prunaru și Orchestra Națională Radio condusă de la pupitrul dirijoral de Gabriel Bebeșelea ne invită la un program plasat sub semnul rafinamentului muzicii franceze. Detalii despre eveniment am primit de la dirijorul serii, Gabriel Bebeșelea.


Gabriel Bebeșelea, reveniți la pupitrul Orchestrei Naționale Radio. Câteva cuvinte despre programul de vineri seară… cu o piesă cred că în primă audiție, cea a lui Leonard Bernstein.

Nu este primă audiție, dar s-a cântat foarte, foarte recent în România, tot cu Liviu Prunaru solist - Serenada pentru vioară solo, orchestră de coarde, harpă și percuție; o piesă absolut fantastică și foarte strâns legată de muzica franceză. În rest, am ales un program de muzică franceză, cu multe influențe ritmice, care sunt de fapt conexiuni între acele lucrări.


Concertul de vineri seară reprezintă o colaborare cu violonistul Liviu Prunaru. Cum este acest dialog muzical?

Noi suntem prieteni de foarte mult timp și ne simțim extraordinar pe scenă. Sunt sigur că și publicul o să vadă acest lucru pentru că e o coeziune foarte, foarte specială.


Cum este colaborarea cu Orchestra Națională Radio? Nu sunteți pentru prima dată… Cum răspund muzicienii?

Ca de fiecare dată o mare plăcere. Ca de fiecare dată, stăm și lucrăm și căutăm, cercetăm sunetul. Asta e cel mai interesant, pentru că stăm împreună să descoperim acea muzică. Și nu doar în Bernstein, care e o piesă nefăcută la Orchestra Națională Radio, dar și în Debussy și Ravel.


În încheiere, vă rog să adresați o invitație publicului care va fi în sală, dar și la radio, ascultătorilor.

E, cu siguranță, un concert pe care publicul nu trebuie să-l piardă atât pentru că violonistul Liviu Prunaru este un artist de excepție și un muzician absolut fantastic, dar pentru că programul este extrem de incitant și foarte rar cântat la noi.

Interviu realizat de Jeanine Costache