Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Daniel Ivașcu despre noua serie de concerte marca Imago Mundi

Publicat: joi, 23 Iunie 2016 , ora 10.40
Ansamblul Imago Mundi va rezenta proiectul "Grădini de vară / Enescu: urban vs. tradițional", o serie de concerte prin care dorește să promoveze un program muzical original, dedicat marelui compozitor și inspirat de celebrele sale Rapsodii Romane. Detalii despre această serie de concerte am aflat de la percuționistul Daniel Ivașcu.


Daniel Ivașcu, grupul Imago Mundi începe din 25 iunie o serie de concerte, intitulate 'Grădini de Vară'. Despre ce este vorba?

'Gărdini de vară/ Enescu versus tradițional' este o serie de șapte concerte ale ansamblului Imago Mundi, prin care ne dorim să promovăm un program muzical original, un program dedicat marelui compozitor și inspirat de celebrele sale Rapsodii române. Mai precis, de temele pe care George Enescu le-a folosit atunci când a scris Rapsodiile Române. Concertele noastre sunt comentate vizual de proiecții video mixate în timp real. Sunt șapte concerte, concerte de o oră și sunt organizate în spații emblematice ale Bucureștilor și numesc aici Grădina Botanică sau Muzeul Satului, precum și în spații noi sau neconvenționale, Cărturești Carusel, Lokal și Grădina Viitorului.


Vom întâlni ca de obicei lucrări adaptate în stilul specific Imago Mundi, nu-i așa?

Desigur, sunt piese originale, sunt piese inspirate din aceste teme de folclor urban, pe care și Enescu le-a folosit, dar sigur că ele sunt prezentate într-o manieră proprie.


Ce alte proiecte mai pune la cale grupul Imago Mundi pentru această vară și pentru toamnă?

În toamnă vom avea un turneu internațional. Probabil că tot atunci vom putea lansa oficial și noul nostru album, care este acum în lucru, un album produs de Editura Casa Radio. Iarăși revin la Grădini de Vară pentru a spune că este un proiect cultural finanțat de ARCUB. Este un proiect al Asociației Culturale Izvor și nu în ultimul rând, ne mândrim cu faptul că Radio România Muzical ne este alături, din postură de coproducător.


Interviu realizat de Radu Mihalache