Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Gala Premiilor Radio România Cultural

Publicat: luni, 21 Martie 2016 , ora 12.16
Pe scena Teatrului Odeon va avea loc luni, 21 martie 2016, de la ora 19:00, o adevărată sărbătoare ale cărei invitate speciale vor fi personalitățile culturale care au excelat în anul 2015 în diferite domenii. La fiecare sfârșit de lună martie, ele sunt premiate în Gala Radio România Cultural, ajunsă acum la ediția a XVI-a. Radu Croitoru, managerul Radio România Cultural și unul dintre amfitrionii serii, ne-a vorbit despre această gală:

Este o zi foarte importantă pentru noi, cei din echipa Radio România Cultural, deoarece, pentru al XVI-le an consecutiv ne întâlnim pe scena Teatrului Odeon , un loc special din Capitală, pentru a celebra cele mai importante realizări ale culturii din anul precedent și, desigur, pe eroii lor. Ca în fiecare an avem premii pentru opt categorii, asta însemnând literatură și la literatură desigur, atât proza, cât și poezia, vom premia realizările din domeniul cinematografic, din domeniul teatral, muzical, artele plastice, educație și învățământ, știință, proiecte culturale și festivaluri. Acestea sunt premiile generale, dacă le-am putea numi așa, secțiunile pentru care România Cultural acordă câte un premiu, dar avem și trei premii speciale, de care suntem foarte mândri, Premiul Lux Mundi, îi va reveni anul acesta artistului vizual, Dan Perjovschi, un prieten foarte drag al postului nostru de radio, un artist cu totul și cu totul special, care ne reprezintă în lumea întreagă. Un al doilea premiu special este premiul "In Memoriam Iosif Sava", care îi va fi acordat pianistei Raluca Știrbăț și îi mulțumesc Ralucăi pentru că vine tocmai de la Viena pentru a fi împreună cu noi pe scena Teatrului Odeon, iar premiul de Excelență, și el unul special, poate mai special, dacă aș putea spune așa, îi va fi desemnat istoricului Neagu Djuvara. Domnia sa împlinește anul acesta 100 de ani și este un gest de reverență, pe care echipa Radio România Cultural îl face în fața domniei sale și a personalității, care poartă numele Neagu Djuvara.

Va fi un spectacol care va începe diseară, la ora 19.00, pe scena Teatrului Odeon. Va fi transmis în direct de Radio România Cultural și pe radioromaniacultural.ro. Spectacolul nostru va fi înregistrat și difuzat ulterior de Televiziunea Română, de postul TVR2. Îi mulțumesc domnului Ionel Tudor și Big Band-ului Radio care vor fi pe scena Teatrului Odeon, pentru a întregi partea de spectacol cu momente de jazz, momente ale Big Band-ului Radio și Luizei Zan, care este interpreta invitată a acestui an la Gala Premiilor Radio România Cultural. Mi-aș dori foarte mult să fie în sală, prietenii noștri, dincolo de nominalizați, de premianți, mi-aș dori să fie cât mai multă lume. Va fi cu siguranță. Deja avem foarte multe semnale că ascultătorii noștri vor să ne fie alături, așa că, cine nu încape pe scena Teatrului Odeon este cu siguranță așteptat pe undele radio, în FM - Radio România Cultural - și radioromaniacultural.ro pentru a celebra împreună, cum spuneam și mai devreme, cele mai importante reușite ale anului cultural 2015 și pe eroii lor.


Declarație preluată de Lucian Haralambie