Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu oboistul Ludovic Armin Cora

Publicat: miercuri, 18 Noiembrie 2015 , ora 16.11

Luni, 16 noiembrie 2015, s-au încheiat masterclass-urile de oboi susținute în cadrul Kronstadt Sinaia Bușteni Academica.
Detalii despre eveniment ne-a oferit oboistul Ludovic Armin Cora, organizatorul întregii manifestări:


Conceptul Kronstadt Sinaia Bușteni Academica este un concept educațional cultural, cu scopul de a promova, dezvolta și îmbogăți patrimoniul cultural românesc și internațional prin educație muzicală. În perioada 9-16 noiembrie am avut fericita ocazie de a avea un parteneriat excepțional cu Centrul cultural Reduta Brașov - mulțumiri speciale domnului director Marius Cisar. Am avut de data aceasta 10 cursanți, iar profesori au fost Vincent Tizon, Marc Aurel și subsemnatul. Mulțumiri speciale doamnei Cristina Popescu Stănești, pianist-acompaniator, care a fost trup și suflet în acest proiect.


Aveți o informație cât se poate de interesantă legată de unul dintre cursanți. Este adevărat?

Da. Avem o veste minunată. Un prieten de-al meu din Cipru, domnul Sorin Horlea, m-a sunat chiar ieri să-mi spună să caut un oboist pentru Orchestra de Tineret a Ciprului. Am zis, cum să nu, cu cea mai mare bucurie! Și iată că acest lucru se definitivează… Sunt acum în tratative cu părinții unui cursant, se numește Peter Crista, oboistă din Odorheiu Secuiesc - o fată extrem de talentată.


Așadar, această academie le găsește studenților un viitor, un traiect și după cursuri.

Da. Noi, așa cum am menționat pe platforma noastră, avem grijă pentru ca acești cursanți să fie promovați, nu numai instruiți profesional. Doresc să mulțumesc în mod deosebit dirijorului Leonard Boga, care a dirijat un ansamblu de oboiști la concertul de închidere, dar a și susținut cursuri de forme muzicale, un dirijor de o reală valoare și un prieten al acestei academii. A fost în permanență alături de mine cu tot ce ține de logistică.


Vă mulțumesc foarte mult și vă urez mult succes la următoarele proiecte.

Și eu vă mulțumesc. Următorul va avea loc în luna august, în perioada 1-15, la oboi-flaut-clarinet-corn-trompetă-trombon. Încerc să fac totul la Brașov, Sinaia și Bușteni. Este o muncă titanică, dar eu sper să înaintăm și să nu abandonăm acest proiect dedicat tinerilor cursanți.

Interviu realizat de Radu Mihalache