Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu violonistul Ștefan Tarara despre primul său CD

Publicat: marți, 9 Iunie 2015 , ora 15.11

Pe 1 iunie a fost lansat la nivel internațional primul disc al violonistului Ștefan Tarara - The Sound of the 20s. Mai multe informații despre apariție am aflat chiar de la artist.


Ce ne puteți spune despre această apariție?

Întâi, este primul nostru CD. Mi-a fost foarte dor să-l cânt, să înregistrez, fiindcă că am vrut să înregistrez Sonata a III-a de Enescu. După succesul pe care l-am avut în Concursul George Enescu ne-am dorit tare, tare mult să o înregistrăm și m-am bucurat foarte mult că am găsit un program care să arate culorile de sunet din perioada anilor '20, când s-au scris toate sonatele pe care le-am abordat.


Ce alți autori se mai regăsesc pe acest disc?

O sonată de Bloch și o sonată de Ravel. Sonata de Ravel are un stil care merge mai mult spre blues, arată mai mult jazz-ul care vine din america din timpul acela și Bloch, sigur, e expresionist, arată energie și foarte multe culori.


Alături de cine ați înregistrat acest disc?

L-am înregistrat cu nevasta mea - Lora Eveline Vakova-Tarara, care a fost la pian. Și ea a primit Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese de Enescu în Concursul George Enescu. De aceea m-am bucurat tare mult că am putut să înregistrez cu ea cd-ul acesta.


Cum au decurs înregistrările? Cum a fost dinamica?

Fantastică. Noi cântăm de multă vreme împreună și de asta nu a fost nici o problemă. Am știut că o să meargă bine. Am avut câteva zile în studio în care am înregistrat. A fost foarte concentrată munca, a fost foarte bună și, după aceea, ce a fost pentru mine nou a fost munca de post-production, pe care am făcut-o împreună. Și asta mi-a plăcut tare mult, fiindcă am putut noi să zicem cum vrem să avem sunetul mai frumos.


Ce proiecte mai pregătiți? Când vă mai putem vedea în România?

Vin la Festivalul Enescu. Mă bucur foarte mult. E o onoare extraordinară pentru mine. Vin în septembrie. O să am concerte și în Iași, și în Brașov, și apoi la Ateneu în București. Cânt pe 11 septembrie în București, cu profesorul Pierre Amoyal - Mozart, Concertone. Și, da, mă bucur foarte mult să vin iarăși în țară.

Interviu realizat de Radu Mihalache