Arhivă : Interviuri Înapoi

Festivalul de muzică barocă 'La Stravaganza', ajuns la cea de-a IV-a ediție debutează astăzi

Publicat: marți, 5 Mai 2015 , ora 11.30

Marți, 5 mai 2015, debutează la Cluj-Napoca cea de-a IV-a ediție a Festivalului de muzică barocă "La Stravaganza". Un program interesant, cu muzică interpretată după canoanele Barocului, despre care ne-a vorbit domnul Erich Türk, directorul artistic al Festivalului.


O nouă ediție a Festivalului de muzică barocă "La Stravaganza". Ce program propuneți anul acesta publicului iubitor de muzică veche?

Propunem muzică barocă. Scopul este promovarea interpretării muzicii baroce, bazată pe tratate istorice, cu instrumente istorice sau copii ale acestora. Avem invitați de marcă din Belgia, Ansamblul de muzică veche La Cetra d'Orfeo; avem invitați din Germania, formația Les beaux sons; îi mai avem pe primii câștigători ai Concursului de muzică barocă La Stravaganza din 2009 (prima ediție a festivalului și a concursului), formația clujeană Fonte di Gioia. De asemenea, Ansamblul Baroc Transylvania va cânta o mostră de muzică autohtonă. Festivalul își propune, de asemenea, și un atelier liric baroc, realizat sub conducerea conferențiarilor universitari Maria Abrudan și Erich Turk cu studenți și tineri absolvenți ai Academiei de muzică "Gheorghe Dima". Acesta va propune Cantata țărănească de Johann Sebastian Bach într-un cadru inedit, Bastionul Croitorilor - o piesă de fortificație e vechiului oraș, restaurată de primărie. Să nu uităm de concursul de muzică de cameră barocă; acesta se va desfășura sâmbătă și duminică, 9 și 10 mai, în cadrul Academiei de muzică "Gheorghe Dima". Acest concurs este, de fapt, unic în Europa de est. Așteptăm cu nerăbdare să-i auzim pe acești tineri cântând muzică de cameră barocă.

Interviu realizat de Alexandru Mija