Arhivă : Interviuri Înapoi

Soprana Elena Moșuc, pe scena Teatrului Scala din Milano

Publicat: joi, 19 Martie 2015 , ora 11.20

Soprana Elena Moșuc va evolua din nou pe scena celebrului Teatru de Operă "Scala" din Milano, de data aceasta în rolul Micaela din opera Carmen de Georges Bizet. Despre acest rol, dar și despre viitoarele proiecte ne-a vorbit soprana Elena Moșuc.


Stimată doamnă Elena Moșuc, reveniți pe scena teatrului Scala din Milano, de data aceasta în rolul Micaela din opera Carmen de Bizet. Cum a venit propunerea de a lua parte la acest spectacol?

Propunerea aceasta a venit din partea noii direcțiuni de la Scala, intendantul Alexander Ferera care, de fapt, a fost intendantul meu la Zurich 21 de ani și mă știe foarte bine. Eu, până acum, la Scala am cântat numai Verdi și am avut întotdeauna mari succese cu Traviata, Rigoletto, Luisa Miller. Am făcut și turnee în Japonia cu Scala în 2013. Și, iată-mă acum cu un alt compozitor, cu Bizet, Micaela - un rol care este scurt, dar foarte frumos și foarte de succes întotdeauna și mă bucur foarte mult pentru că am colegi extraordinari. Tenorul este Jose Cura, cu care am cântat la Zurich în Turandot, Carmen este Elina Garanca. Nu am cântat niciodată cu ea; este prima întâlnire pe scenă cu această mezzosoprană de mare succes și în vogă la ora actuală, iar pe maestrul Massimo Zanetti îl cunosc foarte bine de la Zurich. L-am văzut dirijând în câteva producții; este extraordinar, știe foarte bine să acompanieze soliștii, orchestra sună extraordinar sub bagheta sa și chiar mă bucur foarte mult să cânt împreună cu el.


Știm că în luna iunie a acestui an, urmează încă un rol nou. Despre ce este vorba?

Este vorba despre Lucia din Lammermoor de Donizetti. Voi avea în luna iunie două spectacole - 8 și 11 iunie. Lucia este un rol pe care îl interpretez încă de la începutul carierei. Am debutat în 1992 cu el la Iași, apoi am cântat la Zurich și apoi pe mai multe scene ale lumii și, iată-mă acum la Scala. E un rol dificil și întotdeauna a fost dificil la Scala de cântat Lucia, dar sper să nu am probleme așa cum nu am avut nici cu Verdi. Logioniștii mă iubesc, am publicul de partea mea întotdeauna, iar orchestra mă simpatizează mult… e o colaborare foarte frumoasă cu acest teatru minunat în care, bineînțeles, toți soliștii visează să cânte, să fie pe aceeași scenă unde a cântat Callas, Di Stefano, Caruso și toți cei mari. Am mult noroc în această privință, că am reușit să ajung în acest teatru pe care eu îl consider, și nu numai eu, Olimpul liricii mondiale.

Interviu realizat de Alexandru Mija