Arhivă : Interviuri Înapoi

Elena Mîndru lanseaza albumul 'Evening in Romania'

Publicat: vineri, 11 Iulie 2014 , ora 13.27
Artista de jazz Elena Mîndru lansează pe 11 iulie 2014, în cadrul Festivalului de Jazz de la Gărâna, albumul 'Evening in Romania'. Este vorba de cea de-a doua apariție discografică a muzicienei de origine română, discul a fost înregistrat în Finlanda împreună cu muzicienii Sampo Hiukkanen la vioară, Tuomas J. Turunen la pian, Eero Seppä la contrabas și Anssi Tirkkonen la tobe. În luna mai a acestui an, cvintetul a câștigat competiția Young Nordic Jazz Comets Finland.


Astăzi lansați la festivalul de la Gărâna albumul "Evening in Romania". Este cea de-a doua apariție discografică a dumneavoastră. Ce ne puteți spune despre acest material?

E un material foarte apropiat de sufletul meu, pentru că de data aceasta sunt aproape în totalitate sau marea parte dintre piese sunt compozițiile mele, ceea ce mi-am dorit de mult timp. E înregistrat împreună cu cvintetul meu finlandez în care avem inclusă și vioara, iar pe lângă piesele compuse de mine și de pianistul trupei avem și două piese românești pe care le cântăm cu mare drag, mai ales în străinătate. Am inclus "Jocul țambalelor" de Johhny Răducanu și "Mai uităm uneori" de Marius Pop, piese care ne plac foarte mult și care plac foarte mult și publicului internațional.


Ce puteți spune de muzicienii din cvartetul dumneavoastră?

Sunt muzicieni de foarte bună calitate, relativ tineri, suntem cu toții studenți, am absolvit Sibelius Academy. Studiază de extrem de mult timp jazz-ul, au deja o carieră în domeniul acesta, în special în Finlanda, însă și la nivel internațional și îmi pare bine că ne-am întâlnit și că am reușit să facem acest proiect împreună.


Acest disc urmează să apară și în luna septembrie, în Finlanda. Este adevărat?

Da, într-adevăr. Am ales luna septembrie, pentru că, pe timpul verii în Finlanda, lucrurile se opresc, ca să spunem așa, iar în septembrie vom lansa într-adevăr discul și în Finlanda, într-un showcase nordic, în care vor veni reprezentanți din toate țările scandinave, la Helsinki și cu această ocazie lansăm și noi discul nostru.


Ce alte proiecte mai pregătiți pentru publicul din România?

Pentru publicul din România pregătim chiar în luna decembrie, chiar și cu Orchestra Simfonică. Vom avea un concert și la Satu Mare, în 4 decembrie, iar apoi vom avea câteva concerte în formulă de cvartet , în România, care va fi o combinație între muzicieni români și muzicieni finlandezi, iar apoi în luna februarie vom avea un concert simfonic la Târgu Mureș, cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Târgu Mureș. Iar apoi în luna iunie, anul viitor, vom avea din nou un concert simfonic la Cluj și alte concerte în format restrâns în diverse orașe.


Interviu realizat de Radu Mihalache