Arhivă : Interviuri Înapoi

Cadmiel Boțac - între laureații Concursului "Piano Talents"

Publicat: luni, 16 Iunie 2014 , ora 13.56

Pianistul Cadmiel-Alexandru Boțac este câștigătorul premiului I la competiția "Piano Talents" 2014 organizată la Milano în perioada 11-15 iunie. La concurs au participat tineri pianiști cu vârste cuprinse între 5 și 20 de ani - grupați în cinci categorii. Cadmiel-Alexandru Boțac a obținut punctajul maxim la categoria "E" dedicată pianiștilor cu vârsta cuprinsă între 17-20 de ani. Pianistul ne mărturisește care a fost atmosfera concursului:


"Concursul s-a desfășurat la Casa memorială a lui Verdi din Milano, iar pe lângă concursul propriu-zis, organizat pe vârste, a avut loc și un concurs pentru Premiul Chopin și unul pentru Premiul Bach. Vincenzo Balzani a fost președintele juriului, un profesor de renume în Italia, cu foarte multă experiență în acest domeniu. Concursul a fost de un nivel ridicat, iar faptul că am fost ales dintre cei 27 de participanți la grupa mea ca fiind Premiul I absolut, eu fiind printre cei mai mici din grupă, a fost o mare bucurie.


Ce urmează pentru tine după concursul de la Milano?

Am să mă pregătesc pentru Festivalul Concertino Praga. Din nou aș vrea să mulțumesc Radiodifuziunii Române pentru dispoziția lor de a înregistra și pentru faptul că vom colabora iarăși. Eu am mai participat la acest festival în urmă cu un an. De asemenea, în urma concursului din Kazakstan am primit două invitații în această vară - una în Franța, iar în septembrie în Rusia, în Baikal."


Cadmiel-Alexandru Boțac a câștigat în 2010 Premiul I la Concursul din cadrul "Zilelor Lipatti" - eveniment organizat de Radio România Muzical.

Lucian Haralambie