Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu violoncelista Laura Buruiană

Publicat: marți, 14 Ianuarie 2014 , ora 11.54
Cunoscuta violoncelista Laura Buruiană și-a lansat un nou proiect - o casă de disc personală ce poartă numele Ollecello Classics. Primul disc produs de această casă va fi lansat în ianuarie 2014.


Laura Buruiană, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră pentru a ne oferi câteva detalii despre un lucru care îți este foarte drag, o nouă apariție editorială.

Este adevărat, îmi place foarte mult s-o înregistrez și mă bucur mult să am ocazia să colaborez cu oameni minunați, și instrumentiști, muzicieni extraordinari, cum este Cristian Florea, violoncelist și dirijor, cu care am înregistrat cu Orchestra de Cameră a Republicii Moldova, un CD, ce cuprinde Simfonia concertantă pentru violoncel și orchestră de George Enescu și Divertismentul de Bartok pentru orchestră de coarde.


Cum a fost colaborarea cu, nu numai cu Cristian Florea, dar și cu membrii Orchestrei Filarmonicii din Chișinău?

A fost foarte frumos, orchestra este extraordinară, foarte serioasă, un sunet frumos, de aceea mi-a făcut mare plăcere să fac acest proiect. În plus, Simfonia concertantă de Enescu, pentru mine este o lucrare de suflet. Am ținut enorm s-o înregistrez la un moment și mă bucur că acest proiect pe care l-am făcut împreună cu Institutul Cultural Român s-a dus la bun sfârșit.


Când va avea loc lansarea acestui disc?

Lansarea a avut deja loc pe 25 decembrie și în România va apărea în ianuarie. Este vorba despre o casă de discuri care îmi aparține. Mi-am făcut propria casă de discuri, se numește Ollecello Ollecello și de aceea mi-am scos și primul meu CD și al meu cu mine și al meu ca producător. Deci este o nouă, nouă viață care începe pentru mine de producător de CD-uri și vă asigur că e foarte grea. Cred că e mai grea decât de violoncelist.


Dar alte proiecte de înregistrări
?

Sigur. La casa mea de discuri, chiar mai multe proiecte anul acesta. Un CD Lipatti cu Matei Varga, un CD concert live cu Trio Brâncuși, încă două CD-uri cu opusuri in prima auditie semnate de c ompozitorii Cătălin Crețu și Sabina Ulubeanu, iar eu cu altă casă de discuri ca interpretă, Suitele de Bach și Sonatele de Bach care vor ieși anul viitor la Coviello Class.


Sperăm să nu fii captivată doar de înregistrări. Așadar, cred că există și câteva proiecte de concerte și recitaluri.

Da bineînțeles. Cu Trio-ul Bâncuși chiar avem foarte multe concerte anul viitor. Am și cu Alexandra Silocea mai multe concerte cu ocazia lansării unui alt CD, cu lucrari de Șostakovici și Prokofiev, un turneu în Anglia, deci concerte sunt bineînțeles.


Laura Buruiană, îți mulțumim foarte mult și îți dorim mult succes, nu numai în calitatea ta de solistă, dar și aceea de producător.

Mulțumesc frumos și eu.


Interviu realizat de Irina Hasnaș