Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu Liviu Iorgulescu, organizatorul concertului lui Olafur Arnalds în România

Publicat: joi, 21 Noiembrie 2013 , ora 12.50

În 21 noiembrie 2013, islandezul Olafur Arnalds, unul dintre cei mai interesanți compozitori și poli-instrumentiști la nivel internațional, va susține primul său concert în România, la Sala Arcub.


Este o deosebită bucurie pentru noi faptul că ne aduceți un dar. Cum ați descrie acest dar, această personalitate?

Olafur Arnalds este un artist cu totul și cu totul special. Din momentul în care eu am ascultat această muzică, pe care el o produce, mi-am propus și mi-am promis că voi face tot posibilul să-l aduc în fața publicului din România. Cu siguranță el face parte dintr-un grup de artiști care promovează un curent muzical oarecum inedit. Această combinație, acest melanj de muzică clasică cu muzică electronică, ambientală este cu totul și cu totul deosebit. Este un gen muzical care prinde din ce în ce mai mult, în mod special în piețele muzicale de afară, din vest, însă, de ce nu, el poate fi popular și în România.


A acceptat cu ușurință invitația dumneavoastră?

Da. A fost foarte încântat să cânte într-un loc, într-un oraș în care nu a mai fost. Am fost și noi plăcut impresionați de reacția lui, din dialogurile pe care le-am avut în decursul acestei perioade cu el a reieșit faptul că este nerăbdător să vină să cânte pe scena Sălii Arcub, în București.


Va fi posibil pentru publicul aflat în Sala Arcub să beneficieze și de un disc cu înregistrări?

În sală, în foaierul sălii va fi amenajat un stand cu produse promoționale ale artistului. Mai mult ca sigur va fi disponibil și ultimul disc For Now I Am Winter, care a fost lansat anul acesta în martie, deci, da, cu siguranță fanii artistului vor avea ocazia să se bucure de muzica lui și pe aceste suporturi CD.


Vă mulțumim pentru darul pe care ni-l faceți, iată, de ce nu, aproape de Moș Nicolae.

Cu mare plăcere și vă aștept la concert.

Interviu realizat de Irina Hasnaș