Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu dirijorul Marius Hristescu

Publicat: joi, 14 Februarie 2013 , ora 11.37

Joi, 14 februarie 2013, de la ora 19.00, Marius Hristescu dirijează Orchestra Filarmonicii din Pitești. Două pagini ale repertoriului clasic - Uvertura singspielului "Directorul de scenă" de W.A.Mozart și Simfonia nr.104 de J. Haydn - încadrează un opus romantic - Concertul în mi minor pentru vioară și orchestră de Felix Mendelssohn, ce o va avea solistă pe Maria Solozobova din Rusia.


Programul pe care l-ați pregătit cuprinde opusuri reprezentative ale muzicii din perioada clasicismului. Cum ați ales aceste lucrări?

Lucrările sunt alese dintr-un repertoriu, să zicem, personal, dar și în funcție de perioada în care ne aflăm, de concertul pe care îl fac cu violonista Maria Solozobova de origine rusă și în concordanță cu ceea ce am discutat cu managerul instituției filarmonice din Pitești.


Sunteți la prima colaborare cu această muziciană?

Nu. Cu Maria am mai avut concerte în România și împreună am avut un concert foarte important și la Zurich, anul trecut.


Ce alte proiecte pregătiți pentru perioada următoare?

Proiecte personale, le pot spune așa, de orchestrații. Pregătesc chiar o lucrare mai amplă, un poem simfonic ce mi-a fost comandat. Apoi, ca dirijor, voi mai avea câteva concerte până la sfârșitul stagiunii la Filarmonica din Bacău, la Filarmonica din Craiova. Urmează colaborarea cu Tudor Gheorghe pe care n-am abandonat-o nicicând; suntem împreună din 1999, când am avut primul concert simfonic cu "Primăvara simfonic". Acum pregătim o surpriză foarte plăcută celor care îl iubesc pe Tudor Gheorghe și anume, la mai bine de zece ani de la primul concert simfonic cu Primăvara, ne întoarcem cu o nouă orchestrație a pieselor celebre din "Primăvara" și cu piese noi. În luna mai va fi un amplu turneu național cu nou concert "Primăvara simfonic".

Interviu realizat de Alexandra Cebuc