Arhivă : Interviuri Înapoi

Corina Belcea-Fischer - un interviu despre un turneu european

Publicat: luni, 7 Mai 2012 , ora 11.23
Ați călătorit în ultimele săptămâni în Italia, la Genova, la Liverpool, în Spania, la Madrid, în Germania, la Hamburg, din nou în Anglia la Gateshead, iar acum sunteți la Viena, în Austria, un program încărcat. Cum rezistați?

Deocamdată e bine. Să vedem cum vom rezista în următoarele 2 săptămâni, pentru că tocmai vom începe cea mai mare provocare a carierei noastre de până acum, începem un ciclu al operelor de Beethoven, aici la Viena, și avem șase concerte în următoarele 12 zile. Dacă mă întrebați după aceea vă voi spune dacă am rezistat sau nu, dar sperăm să fie bine. Aici la Viena ne simțim ca acasă, pentru că suntem cvartet în rezidență de anul trecut și am cântat aici de multe ori, ne face o mare plăcere și o mare bucurie să ne întoarcem aici la publicul vienez și la această sală minunată de la Konzerthaus. E o adevărată plăcere, să sperăm că va fi bine.


Am înțeles că veți realiza și niște înregistrări?

Da, chiar astăzi de dimineață am început înregistrările, toate concertele vor fi înregistrate HD și probabil că vor fi transmise și pe Mezzo cândva, nu știu exact când, dar aceasta este ideea, să avem tot proiectul înregistrat pe DVD.


Intenționați să lansați la un moment dat acest DVD
? Când preconizați că va fi gata?

Probabil nu înainte de începutul anului viitor (2013), mă gândesc, pentru că atunci va ieși și ultimul nostru disc cu aceste cvartete, am început înregistrările deja, primul disc va ieși la începutul lunii viitoare, după aceea va urma un set de două sau trei discuri în octombrie și un alt set la începutul lunii februarie a anului viitor. Și DVD-urile vor fi lansate cam în același timp.


Când vom avea ocazia să vă reascultăm în România?

Am veni cu cel mai mare drag și cu cea mai mare bucurie, nu știm sincer, acesta este răspunsul, nu pot să vă spun o dată, să sperăm că vom avea ocazia din nou să cântăm pentru publicul din România, ne-ar face mare, mare plăcere bineînțeles. Eu vin acasă, cum ar veni, pentru că e singurul loc în care mă simt acasă. Chiar le spuneam colegilor acum câteva zile că am fost în țară, la Timișoara, la părinții mei, înainte de Paști, și întotdeauna simt, chiar din momentul în care am aterizat la Timișoara, că sunt acasă și nu simt casa nicăieri altundeva. Pentru mine ar fi o mare bucurie să ne reîntoarcem, știu că și colegilor mei le-ar face mare plăcere să vină la București. Dacă se va ivi vreodată ocazia, cu cel mai mare drag și cu cea mai mare bucurie ne vom reîntoarce, să sperăm că se va întâmpla asta în curând.

Petra Gherasim