Arhivă : Interviuri Înapoi

Din nou despre Bursele Iolanda Mărculescu, într-un interviu cu soprana Georgeta Stoleriu

Publicat: vineri, 20 Ianuarie 2012 , ora 13.50

Soprana Georgeta Stoleriu a oferit vineri, 13 ianuarie, Bursa de studiu "Iolanda Mărculescu" pentru anul 2012. În memoria maestrei sale, artista a instituit această bursă anuală pe care, din 1995, o acordă celui mai bun student de la secția canto. Câteva informații despre acest eveniment le-am primit de la însăși inițiatoarea bursei, doamna Georgeta Stoleriu.


La Mulți Ani doamnă Georgeta Stoleriu. Iată că anul acesta, cu o zi înainte de aniversarea dumneavoastră, ați acordat două burse de studiu "Iolanda Mărculescu" oferite anual celor mai buni studenți de la Secția canto din cadrul Universității Naționale de Muzică București. Cine sune soliștii care v-au impresionat de această dată
?

Înainte aș vrea să vă spun că eu am acordat doar o bursă, cea de-a doua a fost acordată de fosta mea studentă, Felicia Filip, care de foarte mulți ani s-a alăturat demersului meu și, an de an, acordă la rândul ei o bursă. Cei despre care vorbeați sunt Elena Dincă, o soprană care se află acum în anul I master la clasa Cristina Floreanu. Ea a primit bursă din partea mea pe anul 2012. Cea de-a doua este tot o domnișoară, tot soprană, studentă în anul III la clasa mea, Georgiana Vîrjoghe și a primit bursă din partea doamnei Felicia Filip.


Oferiți această bursă "Iolanda Mărculescu" încă din 1995. Cum a pornit inițiativa?

Eu i-am purtat și îi pot în continuare o recunoștință imensă pentru tot ce mi-a dăruit, pe toate planurile, pornind de la profesie și terminând cu cele mai frumoase exemple umane și am simțit la un moment dat, la doi ani și ceva după ce dumneaei a dispărut, că trebuie într-un fel să-i omagiez memoria. Am observat că studenții au nevoi diverse, printre care și acelea materiale. Mi-am fixat în fiecare an câțiva pe care i-am observat și, la început de an, în preajma zilei mele, că îmi place să-mi fac acest dar de ziua mea, acord această bursă, întotdeauna unui student care nu este la clasa mea.

Interviu realizat de Janina Bădici