Arhivă : Interviuri Înapoi

Un nou CD al Editurii Casa Radio - interviu cu Tiberiu Comandașu, redactor muzical

Publicat: joi, 20 Decembrie 2012 , ora 14.57

În 20 decembrie 2012, Editura Casa Radio lansează cel mai nou CD muzical al său și care încheie anul muzical 2012 dedicat lui Claude Debussy, de la nașterea căruia s-au împlinit 150 ani.

Cum a pornit ideea realizării acestui compact-disc și care a fost parcursul ei până la concretizare?

La finalul anului trecut, atunci când creionam planul editorial pe anul 2012, am avut în vedere ca unul dintre titluri să fie dedicat aniversării lui Debussy; de aceea și titlul albumului este "Debussy 150" - 150 de ani de la nașterea sa. Totodată, am dorit să includem și interpretări de referință din Fonoteca Radioului, cu nume care sunt de prim rang în categoria interpreților români. Pot enumera dintre ei pe Ion Voicu, Silvia Șerbescu, tenorul Valentin Teodorian, harpista Liana Pasquali, Radu Aldulescu, Carlo Zecchi - pianistul care l-a acompaniat pe Radu Aldulescu în Sonata pentru violoncel și pian.


Cum au fost selectate aceste înregistrări?

Bineînțeles, după filtrul mai multor ore de audiție, am ajuns la playlistul care este pe acest CD. Împreună cu colegii mei am ajuns să realizez acest album care arată modern grație lui Daniel Ivașcu, membru în formația Imago Mundi - așadar muzician, dar și grafician, care dă dovadă de talent și creativitate în ambele domenii. De asemenea, doresc să-i amintesc pe Gabriela Dina, cea care a realizat masteringul și pe Marilena Barabaș - post-procesare audio.


Cum se va desfășura lansarea?

Va începe la ora 18 și va avea ca invitată pe doamna Olga Grigorescu - redactor muzical și semnatara prezentării din bookletul CD-ului. De asemenea, am pregătit o declarație a doamnei Liana Șerbescu - fiica Silviei Șerbescu, realizată telefonic, dumneaei locuind în Olanda.


Ce proiecte mai aveți pentru perioada următoare? Ce alte compact-discuri ați dori să lansați?

Cu mare nerăbdare aștept și sper ca până la finalul anului să iasă de la tipar Integrala sonatelor de Grieg, interpretate de Liviu Prunaru împreună cu Dana Protopopescu. Va fi un CD de impact și sunt sigur că ascultătorii îl vor aprecia.

Interviu realizat de Andreea Chiselev