Arhivă : Interviuri Înapoi

Excelență în cultura românească

Publicat: miercuri, 29 August 2012 , ora 12.46

Pianista Ilinca Dumitrescu este sărbătorită miercuri, 29 august 2102, cu ocazia celei de a șaizecea aniversări. În cadrul unei ceremonii, Ilinca Dumitrescu va primi un premiu de excelență oferit de Asociația Euro CulturArt. Distincția a fost instituită în acest an și marchează excelența unei cariere în cultura română contemporană. Evenimentul are loc la Biblioteca Centrală Universitară "Carol I".

Despre acest eveniment a avut amabilitatea să ne vorbească Dan Mircea Cipariu, președintele Asociației Euro CulturArt.


«Este o zi fastuoasă. Euro CulturArt și Biblioteca Centrală Universitară nu sunt la prima întâmplare de acest gen. Amintesc faptul că pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, noi am organizat Gala tinerilor scriitori și am oferit premiul "Cartea de poezie a anului 2011 și 2010" unor mari poeți cum sunt Ioan S. Pop sau Ion Mureșan.

Ne-am gândit să oferim pentru prima dată și un premiu de excelență unei personalități culturale în viață și primul pe această listă este numele doamnei Ilinca Dumitrescu din două considerente importante: opera muzicală arhicunoscută, dar și opera culturală, pentru că doamna Dumitrescu a fost mulți ani directorul Muzeului "George Enescu". Dumneaei are și o operă culturală, și de cultivare a unor talente muzicale, și de prezentare a unor programe culturale multiart; fie că era vorba de legătura dintre poezie și muzică sau între artele vizuale și muzică, motiv pentru care ne-am și gândit să răsplătim această carieră și această operă culturală printr-un premiu de excelență. Premiul constă într-o lucrare splendidă a unuia dintre cei mai importanți tineri artiști vizuali de la noi, este vorba despre Mihai Zgondoiu.»

Andreea Chiselev