Arhivă : Interviuri Înapoi

Festivalul și Concursul Internațional 'George Enescu' 2011 se apropie

Publicat: joi, 13 Ianuarie 2011 , ora 10.08
Luni, 26 ianuarie 2011, va avea loc în Aula Palatului Cantacuzino conferința de presă dedicată celei de-a XX-a ediții a Festivalului și Concursului Internațional "George Enescu". Vor fi prezentate informații privind programul concertelor, artiștii și formațiile participante, manifestările artistice din țară, dar și despre stadiul de desfășurare a pregătirilor pentru organizarea Festivalului și Concursului. Printre cei invitați să participe la conferință de află Kelemen Hunor, Ministrul Culturii și Patrimoniului Național, Ioan Holender, Directorul Festivalului, Prof. Dr. Sorin Oprescu, Primarul General al Municipiului București, Alexandru Lăzescu, Președinte-Director General al Societății Române de Televiziune și Andras Istvan Demeter , Președinte-Director General al Societății Române de Radiodifuziune, Horia Roman Patapievici, Președintele Institutului Cultural Român și reprezentanți ai partenerilor și sponsorilor Festivalului.


Mai multe informații despre stadiul pregătirilor pentru această ediție a Festivalului și Concursului Internațional "George Enescu" am aflat dintr-un interviu cu domnul Mihai Constantinescu, Director Artexim:


Pregătirile sunt deja în linie dreaptă, avem discuții legate de repartizarea bugetului primit din partea Ministerului Culturii. Avem stabilite deja concertele, programul a fost afișat pe site-ul Festivalului. În cadrul conferinței din data de 26 ianuarie vom prezenta atât programul, cât și toate demersurile pe care le-am realizat până în acest moment. Toți artiștii prezenți în programul Festivalului și-au dat acordul de a veni și ne aflăm în stadiul de finalizare a tuturor problemelor organizatorice: cazare, transport, amenajarea sălilor ș.a.m.d.


Având în vedere succesul de care s-au bucurat concertele din cadrul ediției din 2009 în cadrul Uniunii Europene de Radio și interesul manifestat deja de Radiodifuziunile europene pentru Festivalul "George Enescu" din 2011, există șanse ca această colaborare dintre Festival și Radio România Muzical să se mențină la parametrii anilor trecuți?

Evident, noi am solicitat orchestrelor participante să fie de acord cu preluarea unora dintre evenimentele organizare în cadrul Festivalului. Vom avea, la fel ca în cadrul ediției precedente, mulți reprezentanți media din străinătate; în ediția 2009 am avut 86 de jurnaliști străini. Ne așteptăm la un număr mult mai mare în ediția următoare și sper să satisfacem atât cerințele interne, cât și externe ale unui asemenea eveniment.


Interviu realizat de Andreea Chiselev