Arhivă : Interviuri Înapoi

În sfârșit un sediu pentru Filarmonica brașoveană

Publicat: vineri, 9 Decembrie 2011 , ora 16.44

Filarmonica din Brașov va avea primul sediu din istoria sa. Domnul Liviu Mateș, directorul instituției, a avut amabilitatea să ne acorde un interviu cu detalii despre acest eveniment.


Filarmonica din Brașov va avea, pentru prima oară în istoria sa, un sediu propriu. Care va fi acesta și în ce constă proiectul început în acest scop?

Acest proiect a început de doi ani; este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013 Axa prioritară 1 și constă în reabilitarea unui cinematograf - a cinematografului Patria din Brașov -, acest spațiu fiind dezafectat din anul 2004. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 12 milioane de lei. Lucrările au început în data de 6 decembrie. Termenul de execuție este de 18 luni de la data începerii lucrărilor. Noi sperăm ca anul viitor să dăm concertul de Crăciun într-o sală nouă.


Cum va arăta viitoarea sală de concerte a Filarmonicii din Brașov?

Va fi o sală de 458 de locuri, o scenă destul de generoasă, cu o suprafață de 185mp. De asemenea, va mai fi o sală de audiții cu 53 de locuri, în care se vor putea desfășura diverse activități - concerte de muzică de cameră, proiecții de filme și altele.


Ce proiecte pregătiți publicului după ce noul sediu va fi deschis?

Întâi să avem sediul și după aceea am să vă spun. În orice caz, vor fi proiecte care, sper eu, vor fi benefice pentru publicul brașovean.

Interviu realizat de Alexandra Cebuc