Arhivă : Interviuri Înapoi

Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului Muzical 'Viața e frumoasă!' la cea de-a IV-a ediție

Publicat: marți, 15 Noiembrie 2011 , ora 13.30

Între 10-20 noiembrie 2011 se desfășoară cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului Muzical Viața e frumoasă!, organizat de Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian". Cu invitați din peste zece țări, festivalul include spectacole de operetă, musical și balet, concerte, conferințe, seri cu specific tradițional, lansări de carte și expoziții.

Mai multe informații despre ediția 2011 am aflat dintr-un interviu cu Răzvan Ioan Dincă, Director General al Teatrului Național de Operetă "Ion Dacian".


Ne aflăm la debutul unei noi ediții plină de evenimente a Festivalului "Viața e frumoasă". Care sunt noutățile din acest an
?

În primul rând faptul că, deși noi am crezut că va fi un an mai slab din punct de vedere al calității și al numărului de evenimente, avem un record - sunt peste 92 de evenimente în acest festival și peste 600 de artiști participanți, ceea ce înseamnă o bogăție și o varietate de oferte pentru publicul spectator. Structura festivalului a rămas și va rămâne aceeași, se va îmbogăți doar prin aducerea unor personalități din ce în ce mai importante. Avem, în continuare, o gală internațională de operetă și musical, de această dată susținută la Sala Palatului, adică într-un spațiu de 4500 de locuri. Este o sală greu de umplut, dar sperăm că va fi plin, pentru că nu am pregătit un simplu concert, ci o gală spectaculoasă, cu acrobații, muzică, dans, animale vii și altele. Totodată, avem multe concerte de tip Emma Shapplin, Ornella Vanoni, Richard Galliano sau The Tiger Lillies, care vin pentru a treia oară la festivalul nostru, avem spectacolele teatrelor din Sankt Petersburg, din Kiev, ateliere pentru copii și un workshop susținut pentru prima oară în România de către Thomas Richards, cel care împreună cu Grotowski a lucrat la teatrul laborator al acestuia din urmă.


În programul festivalului este inclusă și cea de-a III-a ediție a Concursului de interpretare muzical-teatrală Trofeul "Ion Dacian".

Ca și noutate în ceea ce privește acest trofeu, la solicitarea domnului Mihai Cosma, tânărul sau tânăra interpretă care va câștiga urmează să beneficieze de unul din rolurile Teatrului Național de Operetă în stagiunea viitoare, premiu care este o motivație artistică foarte importantă pentru participanții la acest eveniment.

Interviu realizat de Andreea Chiselev