Arhivă : Interviuri Înapoi

Nouă realizare discografică a muzicianului Nicolas Simion

Publicat: joi, 1 Septembrie 2011 , ora 12.43

De curând a apărut un nou disc semnat de saxofonistul și compozitorul de jazz Nicolas Simion. Albumul, intitulat Balkan Jazz, a fost înregistrat în anul 2004 și cuprinde 10 piese compuse de Nicolas Simion și aranjate de Bill Dobbins, piese care îmbină jazz-ul modern cu elemente folclorice. Transylvanian Dance, Hommage a Anton Pann, Balkanella sau Mioritza sunt doar câteva dintre lucrările imprimate alături de Big Band-ul Radiodifuziunii din Köln dirijat de Bill Dobbins.

Nicolas Simion ne-a dezvăluit câteva detalii despre acest album:

Recent ați lansat un nou disc intitulat Balkan Jazz. Cum ați descrie din punct de vedere stilistic conținutul acestui album?

Este vorba despre o imprimare făcută cu Big Band-ul Radioului din Koln, WDR Big Band, și cu formația mea, având ca soliști vioară, acordeon și saxofon. Piesele sunt în mare parte inspirate din folclorul românesc, deși discul se cheamă Balkan Jazz, și sunt aranjate de un foarte special și bun orchestrator și aranjor american, Bill Dobbins. De fapt, pe aceste piese le-am imprimat în formație mică, în 1999, la Koln, Stadtgarten, cu Dusko Goykovich, iar majoritatea pieselor se află și pe acest disc, ce se cheamă tot Balkan Jazz, pentru că așa a vrut producătorul de la Casa de discuri Intuition și de la Deutsche Welle. Piesele au fost imprimate în formulă veche, după cum am spus, cu două chitare, trompetă, saxofon, baterie, percuție și contrabas și, pe baza acestui disc, practic, s-au făcut orchestrațiile.


Va exista și o lansare oficială a albumului?

Vom avea o lansare oficială în Germania. Am încercat acum patru-cinci ani să invit Big Band-ul aici, în România, la Festivalul "Enescu"; nu s-a putut. Dar, poate că vom avea șansa în viitor să prezentăm acest program și în România. Am cântat câteva piese acum trei-patru ani cu Peter Herbolzheimer și Big Band-ul Radio București - au fost doar două-trei piese. Sper într-o lansare cât mai curând.

Larisa Clempuș