Arhivă : Interviuri Înapoi

Opera Comică pentru Copii - invitată să evolueze pe Broadway!

Publicat: marți, 31 Mai 2011 , ora 9.04

Opera Comică pentru Copii și-a obișnuit deja publicul cu turnee internaționale, evoluând cu succes până acum pe scene din Croația, Austria, Coreea de Sud, India, Israel, Spania, Canada, S.U.A, Tunisia, Egipt, Germania, Emiratele Arabe Unite. În perioada 2-5 iunie 2011, Opera Comică pentru Copii susține un nou turneu în S.U.A., prima reprezentație - cu O noapte furtunoasă de Roman Vlad - având loc în prestigiosul Teatru Broadway. Acestui spectacol îi vor urma încă cel puțin două, la New York și Connecticut.

Înainte de a pleca în turneu, doamna Smaranda Oțeanu-Bunea, director-fondator al companiei, ne-a oferit detalii despre aceste reprezentații, începând prin a ne povesti de unde a pornit inițiativa turneului:


«În urmă cu trei ani am fost la New-York și am avut spectacole pentru diaspora. Atunci am fost și la Montreal și Toronto, iar acum doi ani ne-a întors în Canada. Cei care au fost cu ochii pe noi, de la diverse teatre, bineînțeles că ne-au făcut invitații. Cea mai atrăgătoare invitație a fost a celor de la Townhall. Acesta este unul dintre cele mai respectate și respectabile teatre de pe Broadway, unde au cântat și Yehudi Menuhin, Paul Robson și mari formații ale momentului și au fost prezentate diverse categorii de spectacole. Am fost invitați într-o stagiune aniversară - 90 de ani de la înființare; pe data de 2 mai au avut chiar spectacolul aniversar de mare prestigiu, la care a participat și președintele Barack Obama.

Noi vom juca pe 2 iunie. Este un moment important pentru noi. Nu știm cine va fi în public. S-ar putea ca publicul să fie eminamente american. Jucăm muzicalul O noapte furtunoasă, având și traducerea simultană. Pe scenă vor fi Vicențiu Țăranu, Gabriela Daha, Rodica Ocheșeanu, Eugen Voicu, Valentin Racoveanu, Daniel Filipescu, Andrei Lazăr, solista pop Roberta și, bineînțeles, Baletul Operei Comice, care va face niște cortine pentru acest muzical semnat de Roman Vlad și regizat de Mircea Diaconu. Deci promovăm spectacole originale și marile valori.

Dar programul nu se încheie aici. Suntem invitați în data de 3 iunie în Sala București, unde se adună în general românii, diaspora. Vom prezenta Primăvara magnoliilor - un recital extraordinar de dansuri incendiare, arii de operă, operetă, canțonete, deci muzică pe gustul tuturor. De asemenea, am avut o ofertă - încă nu am văzut exact data și ora - pentru Washington. Oricum, în data de 5 iunie mergem la Connecticut, unde, de asemenea, diaspora ne așteaptă cu O noapte furtunoasă și Primăvara magnoliilor.

Important de spus și de reținut este că vedetă de clasă internațională, alături de noi în acest turneu, este doamna Stela Popescu, care își va face, bineînțeles, show-urile mult așteptate de românii de peste ocean.»

Larisa Clempuș