Arhivă : Interviuri Înapoi

Armata în concert la Sala Radio

Publicat: joi, 24 Februarie 2011 , ora 13.38

Când spunem "armată", gândul ne zboară automat la ideea de duritate, disciplină, strictețe; noțiuni aparent incompatibile cu arta, însă, ca orice aparențe, și acestea înșală. Muzica cere rigoare și disciplină, lucruri pe care le veți constata mergând să ascultați Orchestra Reprezentativă a Armatei, care, în data de 24 februarie 2011, își inaugurează stagiunea acestui an printr-un concert la Sala Radio.

Mai multe detalii, vă invit să aflați din interviul oferit pentru Radio România Muzical, de Inspectorul Muzicilor Militare, colonel Valentin Neacșu.


«Anul acesta, la 1 August, Orchestra Reprezentativă a Armatei împlinește 60 de ani de existență. Acest ansamblu a luat naștere prin contopirea Formației Regimentului de Gardă și a Muzicii de Gardă și Protocol. Se simțea această necesitate deoarece Muzicile militare, la acea vreme, erau foarte numeroase și aveau nevoie de un port-drapel, de un port stindard al culturii militare românești.

Suntem în al doilea an de prezentări ale acestei stagiuni de concerte, este un proiect îndrăzneț al Muzicii Reprezentative a Armatei, un proiect îndrăzneț al Serviciului Muzicilor Militare. Intenționăm să prezentăm publicului creațiile cele mai valoroase din repertoriul muzical românesc și din cel universal.

Deschiderea este largă la aceste concerte, de regulă participă dirijori de marcă. Ei sunt invitați alături de orchestra noastră să susțină aceste programe. Pentru publicul meloman avem în următoarele noastre concerte muzică de film, canțonete și arii din opere celebre. Ne-am propus să avem un dialog permanent cu prietenii noștri și cu melomanii din București în special. Avem întâlniri lunare la Sala Radio cu invitați din străinătate și cu un repertoriu bogat și foarte atractiv.»

Interviu realizat de Petra Gherasim