Arhivă : Interviuri Înapoi

Costel Busuioc despre cel mai recent album al său

Publicat: luni, 20 Septembrie 2010 , ora 10.40

Tenorul Costel Busuioc și-a lansat la Târgu-Mureș, în data de 16 septembrie 2010, cel de-al doilea compact-disc de studio, intitulat "Segundo". Iată ce ne-a declarat artistul român despre această realizare discografică într-un interviu pentru Radio România Muzical:


Segundo este al doilea compac-disc de după momentul în care am fost lansat în Spania, prin acel concurs "Hijos de Babel". Aici, în Târgu-Mureș, s-a închegat o echipă frumoasă. Pentru mine, visul de a face al doilea compact-disc în România, pe cont propriu, este un vis implinit.


Cu cine ați colaborat la realizarea acestui album?

Pentru ca acest compact-disc să iasă la lumină am colaborat cu Radio Târgu-Mureș, cu Orchestra Filarmonicii din Târgu-Mureș și cu dirijorul Sebastian Cazan.


Cum apreciați evoluția dumneavoastră profesională de până acum? Simțiți că ați acumulat mai multă experiență din punct de vedere muzical în această perioadă?

Mi-am dorit foarte mult să fac o pauză. Pentru mine acest răstimp în care n-am mai cântat, n-am mai apărut la televizor, am refuzat chiar să apar, a fost o pauză. Am făcut acest lucru pentru că am dorit să mă pregătesc. Acum pot spune că sunt mult mai pregătit, deși evident că mai am multe de învățat, până la bătrânețe. Mă simt mult mai bine acum, în comparație cu anul trecut sau cu acum doi ani, când am câștigat acel concurs, vocea este altfel, sună altfel. Sunt mai mulțumit în momentul de față.


Există piese pe noul compact-disc de care vă simțiți mai apropiat, pe care le iubiți mai mult?

Toate sunt frumoase, sunt extraordinare. De exemplu, "Parlate piano", tema din filmul "Nașul", "Non ti scordare di me", "Torna a surriento", sunt doar câteva titluri de pe acest disc. Mai sunt și cele din genul zarzuela, foarte dragi mie și cred că sunt primul care le aduce pe piața românească.

Interviu realizat de Ioana Marghita