Arhivă : Interviuri Înapoi

Festivalul de Operă și Operetă de la Timișoara

Publicat: luni, 30 August 2010 , ora 14.13

Între 26 și 29 august 2010 a avut loc în Parcul Rozelor din Timișoara cea de-a VI-a ediție a Festivalului de Operă și Operetă, organizat de instituția lirică din oraș.

Corneliu Murgu, directorul Operei Naționale Române din Timișoara, ne-a acordat o declarație:

«A fost a șasea ediție a acestui festival găzduit de Parcul Rozelor și am prezentat cinci titluri: opera «Carmen» de Bizet, «Văduva veselă», sâmbătă seară am invitat un ansamblu de balet din Austria care a prezentat valsuri vieneze, duminică la ora 12,00 a fost un spectacol matinal - «Motanul încălțat», iar în încheierea festivalului – duminică seara – am oferit spectacolul «My fair lady».

În afară de invitații din Austria, au evoluat membrii Ansamblului Operei din Timișoara, dar în «Carmen» a cântat și tenorul Marius Vlad Budoiu în rolul «Don Jose». Toate reprezentațiile au fost dirijate de maestrul Vlad Dumănescu.

Este un festival care deja, de ani de zile este cunoscut în Timișoara și afluența publicului este foarte mare; în fiecare seară au fost 2500 și 3000 de spectatori. Festivalul este oferit atât de Operă, cât și de municipalitate.»

Declarație preluată de Larisa Clempuș