Agenda de concert Înapoi

Valentin Șerban, Horia Mihail și Monica Anghel cântă în luna iunie la Filarmonica Brașov!

Publicat: luni, 29 Mai 2023 , ora 14.46

Filarmonica Brașov a pregătit pentru iubitorii de muzică din oraș un program bogat și divers pentru ultimele săptămâni din stagiunea cu numărul 145.

Primul concert simfonic din luna iunie va avea loc joi, 1 iunie, de la ora 19, când mai mulți elevi talentați ai Liceului Vocațional de Muzică "Tudor Ciortea" Brașov vor cânta împreună cu orchestra simfonică a Filarmonicii Brașov, condusă de dirijorul Cristian Oroșanu.

Apoi, pe 3 iunie, violonistul brașovean Valentin Șerban, câștigătorul marelui premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu în anul 2021, va cânta împreună cu pianistul Mihai Diaconescu în cadrul Turneul Național Vibrations. Evenimentul va începe la ora 19 și va avea loc la Sala Patria, iar în program sunt Sonata în La major pentru vioară și pian de César Franck, Scherzo - FAE Sonata de Johannes Brahms și Sonata nr. 7 de Ludwig van Beethoven.

Apoi, marți, pe 6 iunie, brașovenii îi vor putea asculta pe membrii Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov® pentru ultima oară în această stagiune, într-un recital cu piese de Boccherini și Brahms.

Joi, pe 8 iunie, orchestra simfonică a filarmonicii va fi dirijată de maestrul Barnaby Palmer, iar solistul serii va fi Horia Mihail. Programul serii va consta într-un program compus exclusiv din piese de Wolfgang Amadeus Mozart.

Vineri, 9 iunie, de la orele 10 și 11, vor avea loc și ultimele concerte pentru copii ale Filarmonicii Brașov din această stagiune. Acestea vor fi conduse tot de maestrul Barnaby Palmer și vor fi narate de violoncelista Alexandra Enache.

Sâmbătă, 10 iunie, la Sala Patria va avea loc un recital deosebit, cu Ion Bogdan Ștefănescu la flaut și Fernando Mihalache la acordeon.

Cea de-a 145-a stagiune a filarmonicii se va încheia cu un concert dublu, pe 15 și pe 16 iunie, de la ora 19. Acest concert care are ca titlu O istorie simfonică a muzicii ușoare românești va fi condus de Andrei Tudor și îi va avea ca soliști pe Monica Anghel, Florin Estefan, Eusebiu Huțan, Cristian Mogoșan și Hector Mendoza. Publicul va putea asculta într-o formulă simfonică piese cunoscute din repertoriul muzicii ușoare precum Copacul, Spune-mi, Dau viața mea pentru o iubire sau Lalele.

După închiderea oficială a stagiunii, Filarmonica va mai fi gazda unui concert coral, care va fi parte din Turneul Diversitate Culturală 2023 organizat de Asociația La Muse Heritage Musical din Canada.

Bilete pentru toate evenimentele Filarmonicii Brașov se găsesc la casieria Sălii Patria sau online pe site-ul bilet.ro.

Foto: Iosif Trif