Actualitatea internațională Înapoi

Turneul „Romanian Chamber Orchestra - Spring” la Roma

Publicat: sâmbătă, 13 Mai 2023 , ora 0.00

Cu ocazia lansării discului "RCO 4 Seasons", Romanian Chamber Orchestra prezintă astăzi, 13 mai, primul concert din cadrul turneului "RCO 4 Seasons - Spring", ce va avea loc la Sala della Protomoteca nel Palazzo di Campidoglio din Roma.

Proiectul promovează excelența în muzica de cameră, aducând împreună, în formule restrânse, pe unii dintre cei mai valoroși muzicieni români din țară și din diaspora pentru a reprezenta România și a promova cultura română pe toate continentele, prin intermediul mai multor parteneriate realizate cu Ambasadele României și cu Institutele Culturale Române.

Primul turneu "RCO 4 Seasons - Spring" desenează un traseu al muzicienilor români, membri ai Romanian Chamber Orchestra, printr-un itinerariu care pleacă din Capitala Europeană a Culturii 2023 - Timișoara și ajunge în capitale occidentale precum Roma, Madrid sau Lisabona.

În cadrul turneului "RCO 4 Seasons", artiștii români vor concerta atât în formulă de cvartet de coarde, cât și în formulă de sextet de coarde. Programul turneului cuprinde lucrări din creațiile compozitorilor George Enescu, Béla Bartók, Giuseppe Verdi, Erich Korngold, Joaquin Turina, Antonin Dvoűák și Wolfgang Amadeus Mozart.

Traseul turneului se va încheia la Lisabona, pe 23 mai.

Ana Sireteanu