Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale – Martie 2024

Publicat: vineri, 1 Martie 2024 , ora 15.21

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Vineri, 1 martie 2024, ora 21.00
Transmisiune directă de la Berlin. Concert susținut de Orchestra Filarmonică din Berlin la Filarmonica din Berlin. Dirijor Christian Thielemann. Anton Bruckner - Simfoniile în fa minor "Simfonia de studiu" și nr. 0 în re minor "Nullte".


Joi, 7 martie 2024, ora 20.30
Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concerte din Copenhaga. Dirijoare Dalia Stasevska. Solist violoncelistul Gautier Capuçon. Antonín Dvoűák - Concertul op. 104 în si minor pentru violoncel și orchestră; Jean Sibelius - Simfonia a V-a op. 82 în Mi bemol major.


Sâmbătă, 9 martie 2024, ora 19.00
Transmisiune directă de la New York. Spectacol susținut de Corul și Orchestra Teatrului "Metropolitan" din New York. Dirijor Yannick Nézet-Séguin. Din distribuție: soprana Lise Davidsen - în rolul Leonora, mezzosoprana Judit Isabela Kutasi - în rolul Preziosilla, tenorul Brian Jagde - în rolul Don Alvaro, baritonul Igor Golovatenko - în rolul Don Carlo di Vargas, basul Soloman Howard - în rolul Marchizului di Calatrava. Giuseppe Verdi - Opera "Forța destinului".


Joi, 14 martie 2024, ora 20.30
Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concerte din Copenhaga. Dirijor Jukka-Pekka Saraste. Solist violonistul Randall Goosby. Felix Mendelssohn - Concertul op. 64 în mi minor pentru vioară și orchestră; Johannes Brahms - Simfonia a IV-a op. 98 în mi minor.


Vineri, 15 martie 2024, ora 21.00
Transmisiune directă de la München. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze la Sala "Hercules" din München. Dirijor Sir Simon Rattle. Richard Wagner - Preludiu și Moartea Isoldei din opera "Tristan și Isolda"; Thomas Adès - Lucrare pentru orchestră p.a.a.; Ludwig van Beethoven - Simfonia a VI-a op. 68 în Fa major "Pastorala".


Sâmbătă, 16 martie 2024, ora 18.00
Transmisiune directă de la New York. Spectacol susținut de Corul și Orchestra Teatrului "Metropolitan" din New York. Dirijoare Oksana Lyniv. Din distribuție: soprana Elena Pankratova - în rolul Prințesei Turandot, tenorul SeokJong Baek - în rolul Calàf, soprana Aleksandra Kurzak - în rolul Liù, tenorul Carlo Bosi - în rolul Împărtului Altoum, basul Vitalij Kowaljow - în rolul Timur. Giacomo Puccini - Opera "Turandot".


Joi, 21 martie 2024, ora 20.30
Transmiune directă de la Paris. Concert susținut de Corul "Radio France" și de Orchestra Națională a Franței la "Théâtre des Champs-Elysées" din Paris. Dirijor Cristian Măcelaru. Soliști: basul Paul Gay - în rolul Méphistophélès, tenorul John Irvin - în rolul Faust, Stéphanie d'Oustrac - în rolul Marguerite și basul Frédéric Caton - în rolul Brander. Hector Berlioz - Legenda dramatică op. 24 "Damnațiunea lui Faust".


Sâmbătă, 23 martie 2024, ora 19.00
Transmisiune directă de la New York. Spectacol susținut de Corul și Orchestra Teatrului "Metropolitan" din New York. Dirijor Yannick Nézet-Séguin. În rolurile principale soprana Nadine Sierra și tenorul Benjamin Bernheim. Charles Gounod - Opera "Romeo și Julieta".


Duminică, 24 martie 2024, ora 15.15
Transmisiune directă de la Amsterdam. Concert susținut de Corul Radiodifuziunii Țărilor de Jos și Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam. Dirijor Trevor Pinnock. Soliști: tenorul Mauro Peter- în rolul Evanghelistului, basul Matthew Rose - în rolul lui Iisus, soprana Lauryna BendŸiūnaitė, contralta Wiebke Lehmkuhl, tenorul Anthony Gregory și basul Johannes Weisser. Johann Sebastian Bach - Oratoriul BWV 245 "Patimile după Ioan".